Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Ζελένσκι: Ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία

Μεγάλες εκρήξεις συγκλόνισαν μια προσωρινή ρωσική αποθήκη πυρομαχικών στην Κριμαία την Τρίτη, στην τελευταία σειρά από μυστηριώδεις επιθέσεις κατά της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας που ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσάρτησε το 2014, και που σήμερα χρησιμοποιείται ως ζωτικός σταθμός για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στον απόηχο της τελευταίας επίθεσης ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε τους Ουκρανούς να μείνουν μακριά από τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις και τις αποθήκες πυρομαχικών.

«Κάθε μέρα και κάθε βράδυ βλέπουμε νέες αναφορές για εκρήξεις σε έδαφος που καταλαμβάνεται προσωρινά από τους κατακτητές. Και ζητώ τώρα από όλους τους ανθρώπους μας στην Κριμαία, σε άλλες περιοχές στη νότια Ουκρανία, στις κατεχόμενες περιοχές του Ντονμπάς και της περιοχής του Χαρκόβου να είναι πολύ προσεκτικοί», είπε ο Ζελένσκι.

«Παρακαλώ, μην πλησιάζετε τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του ρωσικού στρατού και όλα εκείνα τα μέρη όπου αποθηκεύουν πυρομαχικά και εξοπλισμό, όπου τοποθετούν το αρχηγείο τους», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία υπονοεί ότι βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, χωρίς να αναλαμβάνει επίσημα την ευθύνη, ενώ η Ρωσία κάνει λόγο για «δολιοφθορά». Πάντως ο σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, μιλώντας στον Guardian, έδωσε το στίγμα των ουκρανικών επιδιώξεων, να προκαλέσουν χάος στις ρωσικές δυνάμεις πλήττοντας τις γραμμές ανεφοδιασμού. Και γι αυτό θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν περισσότερες επιθέσεις τους «επόμενους δύο ή τρεις μήνες» στην Κριμαία.

Στο μήνυμά του ο Ζελένσκι είπε ότι οι εκρήξεις στην Κριμαία μπορεί να έχουν διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένης της ανικανότητας. «Όμως όλα σημαίνουν το ίδιο πράγμα – η καταστροφή της logistics των κατακτητών, των πυρομαχικών, του στρατιωτικού και άλλου εξοπλισμού και των θέσεων διοίκησης, σώζει τις ζωές των ανθρώπων μας», ανέφερε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Shares