Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Ζελένσκι: Επισκέφτηκε το Ντνίπρο

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε το Ντνίπρο στη νοτιοανατολική Ουκρανία σήμερα για να συζητήσει την κατάσταση στο πεδίο των μαχών, τον εφοδιασμό των στρατιωτών και τον τρόπο ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας.

«Ξεκινήσαμε την εργάσιμη ημέρα στο Ντνίπρο», ανέφερε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram σε βίντεο στο οποίο φαίνεται να ηγείται συνάντησης με στρατιωτικούς διοικητές και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Όπως πάντα, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην προμήθεια πολεμοφοδίων στα στρατεύματά μας. Την αποτελεσματικότητα της χρήσης των υφιστάμενων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και την ενίσχυση της εναέριας ασπίδας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις προμήθειες από τους εταίρους», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Η πόλη Ντνίπρο, σημαντικό οικονομικό κέντρο στην νοτιοανατολική Ουκρανία, δεν απέχει πολύ από την πρώτη γραμμή που εκτείνεται από τη Χερσώνα στα νότια, μέσω της περιοχής Ντονμπάς και περαιτέρω προς τα βόρεια στην περιοχή του Χαρκόβου.

Πριν από τον πόλεμο η πόλη είχε πληθυσμό περίπου 1 εκατ. ανθρώπων και μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου του 2022 έγινε κόμβος επιμελητείας και ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι συζήτησε την αξιολόγηση των γραφείων στρατολόγησης σε όλη τη χώρα που ξεκίνησε ύστερα από πολλές καταγγελίες για διαφθορά και παράπονα για τη διαδικασία επιστράτευσης.

«Η ολοκληρωμένη επιθεώρηση…φθάνει στο τέλος της. Ένδεκα περιοχές βρίσκονται υπό ειδικό έλεγχο», πρόσθεσε.

 

onalert.gr

Shares