Κυριακή , 22 Μαΐου 2022

Υβριστικές δηλώσεις Ακάρ: “Από την ιστορία γνωρίζουμε ότι το αίμα είναι στα χέρια Ελλάδας-Κύπρου”

Γράφαμε χθες πως “γαβγίζει” πάλι ο Τσαβούσογλου με τις επιθέσεις σε Ελλάδα-Κύπρο, αλλά αλλού το πάει…

Και σήμερα ήρθε η σειρά του Ακάρ…

Αντιδρώντας στο άνοιγμα γραφείου αντιπροσωπείας για το PKK/PYD από την ελληνοκυπριακή διοίκηση, ο Ακάρ είπε:

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση συμπεριφέρεται σύμφωνα με το αίμα στα χέρια της, που προέρχεται από την ιστορία. Συνεργάζονται με τρομοκράτες με παρόμοια προσποίηση με το στρατόπεδο του Λαυρίου που έχτισε η Ελλάδα. Η Ελλάδα προσπάθησε να φτάσει κάπου με παρόμοιες πρακτικές .Αν νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κάποιες ενέργειες ενάντια στην ειρήνη, τη σταθερότητα και τους Κύπριους αδερφούς μας χρησιμοποιώντας αυτές τις μεθόδους, αυτά είναι κενά όνειρα. Ας γνωρίζει όλος ο κόσμος ότι η εγγυήτρια Δημοκρατία της Τουρκίας, τα στοιχεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και οι Δυνάμεις Ασφαλείας της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) που βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο της εγγυήτριας χώρας, δεν θα το επιτρέψουν ποτέ και ότι είναι έτοιμοι να ανταποδώσουν κάθε ενέργεια. Ας μην μπουν σε μια τέτοια περιπέτεια, ας δουν εκ των προτέρων ότι οι συνέπειες θα είναι σοβαρές».

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ακάρ πραγματοποίησε επιθεωρήσεις στη Διοίκηση της 23ης Μεραρχίας Πεζικού με τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Yaşar Güler, τον Διοικητή Χερσαίων Δυνάμεων Στρατηγό Musa Avsever, τον Διοικητή των Ναυτικών Δυνάμεων ναύαρχο Adnan Özbal και τον Διοικητή Πολεμικής Αεροπορίας Πτέραρχο Hasan Küçükakyüz. Ο Ακάρ, ο οποίος είχε συνάντηση με τους διοικητές των στρατευμάτων στη συνοριακή γραμμή και όχι μόνο, μέσω τηλεδιάσκεψης, έλαβε πληροφορίες για τις δραστηριότητες και την τελευταία κατάσταση στο πεδίο και έδωσε οδηγίες.

Δηλώνοντας ότι ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας συνεχίζεται με αυξανόμενη βία και ρυθμό στο πλαίσιο της έννοιας της ασφάλειας, ο Ακάρ είπε: «Θα σώσουμε το έθνος μας από τη μάστιγα της τρομοκρατίας καταστρέφοντας τα φωλιά, τις σπηλιές και τα καταφύγιά τους όπου βρίσκονται, πριν έρθουν οι τρομοκράτες στα σύνορά μας».

 

Foxnews: “Ο Μπάιντεν αμφισβητεί την νομιμότητα των ενδιάμεσων εκλογών”

 

 

πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares