Παρασκευή , 30 Σεπτεμβρίου 2022

Yuval Noah Harari: «Ο κορονοϊός είναι σημαντικός γιατί κάνει τους ανθρώπους να αποδέχονται τη βιομετρική επιτήρηση»

Στο αδιανόητο προχώρησαν οι ελίτ με όλο και το ρολόι να γέρνει, οι ίδιοι όλο και εφευρίσκουν σχιζοφρενικές ιδέες για το μέλλον της ανθρωπότητας και τα σενάρια αυτά δεν δείχνουν σημάδια  ευτοπίας, αλλά δυστοπίας.

Ο κορονοϊός λοιπόν, σύμφωνα με τον κορυφαίο σύμβουλο του Κλάους Σβαμπ και μέλος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ,Yuval Noah Harari, μιλώντας σε διάφορες συνεντεύξεις, σύστησε τον κορονοϊό ως κύρια συνιστώσα που θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή στην αποδοχή αυτού που οι “συνωμοσιολόγοι” προειδοποιούσαν εδώ και καιρό: Στην βιομετρική επιτήρηση, ή αλλιώς στο “φακέλωμα”.

Τεκμηριώνοντας τα ψυχολογικά τρικ που χρησιμοποιούν οι νεοταξίτες πολιτικοί, σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να παρακολουθείται όποια δραστηριότητα γίνεται “κάτω από το δέρμα” για να ελεγχθεί η πανδημία. Επιπλέον έφερε δυο χαρακτηριστικά στάδια για την εξέλιξη της σχέσης ανθρώπου-τεχνολογίας: Στο πρώτο οι κυβερνήσεις θα συλλέγουν πληροφορίες για την καθημερινότητα του ανθρώπου μέσω των κινητών και των εφαρμογών, αλλά και ειδών σάιτ που επισκέπονται, ενώ στην δεύτερη περίπτωση θα έρθει μια πιο διευρυμένη παρακολούθηση.

Τέλος είπε ότι δεν θα υπάρχει πλέον ελεύθερη βούληση. Οι άνθρωποι, όπως ισχυρίστηκε, πιστεύουν στην ψυχή, σε πνεύματα, σε ελεύθερη βούληση, αλλά “κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει ακριβώς μέσα τους”, όπως πχ η θερμοκρασία, η κατάσταση της υγείας κλπ. Οπότε, όπως είπε ο ίδιος, χρησιμοποιόντας την βιομετρική τεχνολογία, “μετατρέπουμε τον άνθρωπο σε Θεό”.

Σε μια άλλη συνέντευξη είχε αναφέρει ότι είναι “ψέμα” η Ανάσταση του Χριστού.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares