Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Υποβαθμίστηκε διεθνώς η Τουρκία: “Ο Ερντογάν είναι ικέτης του Κρεμλίνου” – “Ο Πούτιν τον έχει στο χέρι”…..

Υποβαθμίστηκε διεθνώς η Τουρκία: "Ο Ερντογάν είναι ικέτης του Κρεμλίνου" – "Ο Πούτιν τον έχει στο χέρι".....

Ο Ερντογάν έχει υποβαθμίσει διεθνώς την Τουρκία και αυτό αποτυπώνεται έντονα στα σχόλια του Βερολίνου για τη συμφωνία εκεχειρίας στην Ιντλίμπ ανάμεσα σε Μόσχα και Άγκυρα.


Ηπαγκόσμια πολιτική, διπλωματική και στρατιωτική κοινότητα έχει αντιληφθεί πλέον πως τα φαινόμενα απατούν, καθώς η Άγκυρα δεν μπορεί να δράσει στη Συρία χωρίς το “πράσινο φως” της Μόσχας, ό,τι κι αν ισχυρίζεται ο μεγαλομανής Τούρκος Πρόεδρος.

Η εξάρτηση της Τουρκίας από τη Ρωσία επεκτείνεται σε πολλούς τομείς, από την οικονομία και τον τουρισμό, μέχρι το στρατό και την ενέργεια λόγω των S-400, του αγωγού TurkStream και του πυρηνικού σταθμού που δημιουργείται με ρωσική χρηματοδότηση.

Η Ρωσία έχει αποκτήσει πλήρη έλεγχο επί της τουρκικής πολιτικής, καθιστώντας έτσι τα νεο-οθωμανικά σχέδια του Ερντογάν ουτοπικές “ονειρώξεις” για τους φανατικούς Τούρκους, καθώς η Άγκυρα δεν μπορεί πλέον να επιχειρήσει σε Συρία και Λιβύη χωρίς να λογοδοτήσει στη Μόσχα και φυσικά με το φόβο ρωσικών αντίποινων σε περίπτωση ανυπακοής.

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει τη συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπου οι Τούρκοι βιώνουν το δικό τους “Βιετνάμ” και “καυστηριάζει” τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη σχέση “εξάρτησης” που έχει με το Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Η Süddeutsche Zeitung( καθημερινή εφημερίδα της Γερμανίας) χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «ικέτη» του Κρεμλίνου και σημειώνει:

«Ο πόλεμος στο Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, δεν μπορεί πλέον να κερδηθεί από τον Ερντογάν και με τους συμμάχους του, τους αντάρτες της Συρίας. Ο Πούτιν έχει τον Ερντογάν στο χέρι.

Ο εμφύλιος στη Συρία που μαίνεται εδώ και εννιά χρόνια έχει κριθεί, η ανάκτηση του Ιντλίμπ είναι θέμα εβδομάδων ή μηνών. Τα στρατεύματα του Ερντογάν μπορούν στην καλύτερη περίπτωση να καθυστερήσουν τη νίκη του δικτάτορα της Συρίας Μπασάρ Αλ-Άσαντ (…) Όσο ο Πούτιν έχει το πάνω χέρι στον Άσαντ και ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν το Ιντλίμπ, ο Ερντογάν παραμένει ο ηττημένος.

Για τον Τούρκο πρόεδρο, η παρουσία στο Κρεμλίνο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα παιχνίδι με τον χρόνο, για να σώσει την υπόληψή του και να περιορίσει τις μεγαλύτερες εσωπολιτικές ζημίες (…) H Toυρκία δεν έχει τίποτα να κερδίσει στη Συρία απέναντι στην ανώτερη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας».

Σε άλλο σημείο σχολιάζεται ότι «ο Ερντογάν άλλωστε εξαρτάται από τον Πούτιν» δεδομένου ότι «η Ρωσία είναι ο δεύτερος σημαντικότερος εταίρος της Τουρκίας, η Μόσχα κατασκευάζει στην Άγκυρα έναν πυρηνικό σταθμό, προμηθεύει σιτηρά και οι Ρώσοι τουρίστες φθάνουν στην Τουρκία κατά εκατομμύρια. Εάν οι δύο χώρες εμπλακούν τώρα και σε έναν οικονομικό πόλεμο, η Άγκυρα θα χάσει και πάλι. Η τουρκική οικονομία είναι τόσο ασθενής, που ο Ερντογάν πρέπει να φοβάται, ότι λόγω της περαιτέρω ύφεσης και της ανεργίας, θα χάσει τη στήριξη των πολιτών του».

Αυτό είναι ένα ζήτημα που το παρατηρούμε εμπράκτως να κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς πέρα από την απογοήτευση των Τούρκων πολιτών για την πολιτική του επίδοξου “Σουλτάνου”, φαίνεται πως αντιδράσεις υπάρχουν και εντός του τουρκικού στρατού, με φήμες ακόμα και για πραξικόπημα στο μέλλον.

Το σχόλιο υπογραμμίζει τέλος ότι «η εξάρτηση της Τουρκίας από τη Ρωσία είναι για τον Πούτιν χρήσιμη σε κάθε περίπτωση» και στο σημείο αυτό κάνει αναφορά στην παράδοση συστημάτων αεράμυνας S-400 από τη Ρωσία στην Τουρκία, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

«Για το ΝΑΤΟ οι S-400 αποτελούν το κατεξοχήν διαβολικό σύστημα εν μέσω όλων των σύγχρονων πολεμικών συστημάτων αυτού του πλανήτη».

Η Τουρκία πλέον έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα σε δύο “γίγαντες”, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, λόγω της αυταρχικής και αλλοπρόσαλλης πολιτικής που διατηρεί το καθεστώς Ερντογάν. Είναι θέμα χρόνου η Μόσχα να πάρει τις τελικές της αποφάσεις για Συρία και Λιβύη και η αναξιόπιστη Τουρκία να απορριφθεί και από τις ΗΠΑ που λόγω Στενών και ενεργειακών εξελίξεων ισχυροποιούν πλέον συμμαχίες με άλλους συμμάχους.

 

pentapostagma

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares