Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Υπόθεση βιασμού Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση από τον εισαγγελέα του Αρείου Παγού

 

Τη διερεύνηση της υπόθεσης του καταγγελλόμενου βιασμού μιας 24χρονης στη Θεσσαλονίκη ζητά με παρέμβαση του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Η υπόμνηση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού προκλήθηκε μετά την καταγγελία της 24χρονης για ομαδικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Πλιώτας απευθυνόμενος στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης ζητεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, να εποπτεύει την έρευνα που είναι σε εξέλιξη και να τον ενημερώσει σχετικά για τις ενέργειες του.

Μάλιστα, υπενθυμίζει στον συνάδελφο του τις δυνατότητες που έχει σύμφωνα με τον νόμο και ζητεί να γίνει «σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Στο ίδιο έγγραφο, ο κ. Πλιώτας παραθέτει δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου για την υπόθεση και ζητεί: «Παρακαλούμε για την εξάντληση των όποιων από το άρθρο 32 ΚΠΔ εξουσιών σας που πηγάζουν από την ανώτατη εποπτεία στην ανάκριση και στα πλαίσια της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, ώστε να προσδοθεί το αναγκαίο κύρος σε σχέση με τις διενεργούμενες προανακριτικές και ανακριτικές πράξεις και για με πληρότητα και σε βάθος έρευνα, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων-καταγγελόμενων επιτάσσει».

Υπενθυμίζεται, ότι η ανάκριση συνεχίζεται, ενώ έχει απολογηθεί ένα πρόσωπο και έχει αφεθεί ελεύθερο με περιοριστικούς όρους. Το συγκεκριμένο πρόσωπο ομολόγησε μόνο του ότι συνευρέθηκε με την κοπέλα, υποστηρίζοντας όμως ότι έγινε με τη θέλησή της. Η δίωξη που ασκήθηκε είναι για προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας χωρίς τη συναίνεση του θύματος.

Πηγή: Newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares