Τελευταία Νέα

Υπόθεση Novartis: Στην ανακρίτρια την Τετάρτη δύο εκδότες

 

Με τις απολογίες των Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Φιλιππάκη στην ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση της Novartis με ερευνώμενο πρόσωπο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο συνεχίζεται η ανάκριση.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, οι δύο εκδότες θα περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, όπου έχουν κληθεί για να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις, στην υπόθεση της Novartis, στην οποία έχει συσχετιστεί και η μήνυση του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνί.

Τα αδικήματα για τα οποία καλείται να απολογηθεί ο Κώστας Βαξεβάνης είναι αυτά της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας, η οποία αριθμεί χιλιάδες σελίδες, έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Στη συνέχεια, τη «σκυτάλη» των απολογιών θα πάρουν πρόσωπα από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Τελευταίος θα απολογηθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Τηλεοπτικές άδειες: Κλήση σε Παππά – Καλογρίτσα

Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία μπαίνει και η υπόθεση για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Η ανώτατη δικαστική λειτουργός Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη που χειρίζεται την υπόθεση έχει καλέσει τον κ. Παππά να απολογηθεί για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για το αδίκημα της συνέργειας στο αδίκημα.

Ο κ. Καλογρίτσας αναμένεται να απολογηθεί στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Και στις δύο υποθέσεις, μόλις «κλείσει» ο κύκλος των απολογιών, η δικογραφία θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα, ο οποίος και θα εισηγηθεί προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων σε δίκη.

Τον τελικό λόγο για την ποινική μεταχείριση όλων των προσώπων, πολιτικών και μη, θα έχουν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, με βούλευμά τους.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares