Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Υπόθεση Novartis: «Στέλεχος της εταιρίας κι όχι ο Φρουζής «τσέπωσε» 400.000 ευρώ»…

 


Εκδότης και ιδιοκτήτης διαφημιστικής φέρεται να κατέθεσε πως στέλεχος της Novartis θα τους έδινε διαφήμιση, υπό τον όρο να του επιστρέφει μέρος των χρημάτων.


«Έπεσε» η αυλαία των εξηγήσεων των πέντε μη πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Novartis ενώπιον των Εισαγγελέων Καταπολέμησης της Διαφθοράς με μία σημαντική αποκάλυψη.

Μεταξύ των προσώπων που κλήθηκαν και παρείχαν τις εξηγήσεις τους βρίσκεται και ο εκδότης και ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρίας που φέρεται να ξέπλενε χρήμα για την Novartis.

Ο “ύποπτος” κατέθεσε υπόμνημα, δια του συνηγόρου του Απόστολου Λύτρα και φέρεται να παραδέχθηκε πως επέστρεψε περί τις 400.000 ευρώ σε πρόσωπο από τη Novartis μέσα σε μία πενταετία.

Αυτό το πρόσωπο το κατονόμασε και μάλιστα πρόκειται για πρώην στέλεχος το οποίο, κατά πληροφορίες, έχει παίξει ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας από πλευράς καταγγελιών κατά της Novartis.

Ο διαφημιστής στις εξηγήσεις του φέρεται να αναφέρει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο είχε ρόλο στη διανομή του διαφημιστικού «πακέτου» της Novartis, το 2009 του είπε πως θα του δίνει διαφήμιση από την εταιρία, αλλά θα επιστρέφει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στον ίδιο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αυτό το πρόσωπο δεν είναι ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας, με τον οποίο -όπως είπε- ουδέποτε ήρθε σε επαφή ή συναλλαγή.

Ο “ύποπτος” κατά πληροφορίες υποστήριξε ότι αντελήφθην ότι θα χρήματα θα κατέληγαν στο στέλεχος , εν αγνοία της εταιρίας, και ισχυρίζεται μάλιστα πως ουδέποτε του μεταφέρθηκε οτιδήποτε για πολιτικά πρόσωπα.

Ταυτόχρονα ο διαφημιστής υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis. Αντίθετα, επισήμανε πως οι χρεώσεις ήταν αντίστοιχες με αυτές των άλλων εταιριών, δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές και ότι όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε στη Novartis. Φέρεται μάλιστα να τα προσκόμισε.

Ο διαφημιστής κλήθηκε από τους Εισαγγελείς Καταπολέμησης της Διαφθοράς καθώς αφενός γνωστός του (που λέει πως δεν είχε υπαλληλική σχέση μαζί του) σήκωσε σύμφωνα με τα στοιχεία τη δικογραφίας από το 2006-2013 ποσό 1.160.000 ευρώ τα οποία κατέθεσε πως του τα επέστρεφε και αφετέρου βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμά του που αναφέρει πως για τα έτη 2009,2010, 2011, 2012 και 2014 , «συνολική αξία τιμολογίων 1.049.160» και από κάτω «έλαβε συνολικά 433.000».

Τις επόμενες ημέρες η επικεφαλής της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη θα μελετήσει τις εξηγήσεις που παρείχαν οι ύποπτοι και θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξων ή όχι σε βάρος τους.

 

newsit

Shares