Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Yπόθεση Novartis: Κατονόμασε πολιτικό πρόσωπο ο Πικραμμένος….

Κατά πληροφορίες, ο κ. Πικραμμένος αναφέρθηκε σε πολιτικό πρόσωπο, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην έρευνα για την υπόθεση της Νοβάρτις, την περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς.


Αμελλητί, με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διαβιβάζεται στη Βουλή, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, η κατάθεση που έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή.

Η κατάθεση του κ. Πικραμμένου διαβιβάζεται από τον κ.Ζαχαρή στη Βουλή καθώς, κατά πληροφορίες, προσδιορίζεται σε αυτήν πολιτικό πρόσωπο, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην έρευνα για την υπόθεση της Νοβάρτις, την χρονική περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

 

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως λόγω της διαδρομής του κ. Πικραμμένου στο χώρο της δικαιοσύνης, εκ των πραγμάτων έχει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξέλιξη της υπόθεσης τόσο στο πεδίο της τακτικής δικαιοσύνης, όσο και στη προανακριτική διαδικασία ενώπιον της Βουλής.

 

Η κατάθεση του κ.Πικραμμένου θα συσχετιστεί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, τα μέλη της οποίας διερευνούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Πικραμμένος είχε αρχικά συμπεριληφθεί στον κατάλογο των δέκα πολιτικών προσώπων όταν η δικογραφία για τη Νοβάρτις διαβιβάστηκε την πρώτη φορά στη Βουλή.

Στη συνέχεια, ωστόσο, όπως και για έξι ακόμα πολιτικούς η υπόθεση για τον κ.Πικραμμένο αρχειοθετήθηκε με διάταξη της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη , καθώς δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη για αξιόποινη πράξη.

newsit.gr

Shares