Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Υπόνοιες για εμπρησμό στη φωτιά στο Κρανίδι αφήνει ο δήμαρχος Ερμιονίδας (vid)

Η φωτιά στο Κρανίδι πηγαίνει πολύ καλύτερα λέει ο δήμαρχος Ερμιονίδας στο Newsbomb.gr

Πολύ καλύτερη σε σχέση με την κόλαση που καταγράφηκε χθες, Δευτέρα, είναι η κατάσταση στο Κρανίδι της Αργολίδας με τον δήμαρχο Ερμιονίδας να δηλώνει λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης στο Newsbomb.gr ότι η φωτιά έχει σβήσει και η πυροσβεστική δίνει μάχη με μικροεστίες.

«Βοήθησαν πολύ και τα δύο καναντέρ που ήρθαν το πρωί και την αποτελείωσαν» πρόσθεσε ο Ιωάννης Γεωργόπουλος.

Όσον αφορά τις ζημίες από τη φωτιά ο δήμαρχος Ερμιονίδας εκτίμησε ότι «είναι μικρές σε σχέση με το μέγεθος της. Έχουμε υλικές ζημιές στο ξενοδοχείο και στον περιβάλλοντα χώρο του αλλά και σε αγροκτήματα».

Ωστόσο ο ίδιος αφήνει ξεκάθαρες υπόνοιες για φωτιά από εμπρησμό: «Χθες (σ.σ. τη Δευτέρα (04/07) είχαμε δύο μικρές φωτιές μέσα στην πόλη του Κρανιδίου τις οποίες αντιμετωπίσαμε. Και μετά από μια ώρα ξέσπασε η μεγάλη φωτιά. Το επισημαίνω ως ύποπτο και σίγουρα τυχαίο δεν μπορεί να είναι τρεις φωτιές σε λίγες ώρες. Πάντως η πυροσβεστική είναι αυτή που θα μας πει τι ακριβώς συνέβη».

Όσον αφορά, τέλος, τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή ο δήμαρχος Ερμιονίδας είπε στο Newsbomb.gr ότι αν και το πρωί της Τρίτης η ένταση των ανέμων είχε περιοριστεί, μετά τις 9 άρχισε εκ νέου να φυσάει.

Στην περιοχή παραμένουν 63 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 18 οχήματα ενώ όσον αφορά την ξενοδοχειακή μονάδα, από την οποία απομακρύνθηκαν έγκαιρα οι ένοικοί της, σήμερα αναμένεται να γίνει η πρώτη αποτίμηση των όποιων ζημιών προκλήθηκαν από την φωτιά.

Δείτε το βίντεo:

newsbomb.gr

Shares