Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων

Υποχωρεί η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ μετά τα υψηλά 16 ετών που σημείωσε την Τρίτη, καθώς τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ευρωζώνη μετρίασαν τις ανησυχίες για νέες αυξήσεις των επιτοκίων, δίνοντας ώθηση στις τιμές των κρατικών ομολόγων.

Ειδικότερα, η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ χάνει 6 μονάδες βάσης και υποχωρεί στο 4,268% μετά το ράλι της Τρίτης μέχρι το 4,366%. Αυτό ήταν το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 2007.

Πτώση σημειώνει το κόστος δανεισμού και στη ζώνη του ευρώ μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι και ο τομέας των υπηρεσιών άρχισε να συρρικνώνεται τον Αύγουστο, ακολουθώντας τον κλάδο της μεταποίησης.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία των δεικτών PMI, o κλάδος των υπηρεσιών κατρακύλησε τον Αύγουστο κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τον περασμένο Δεκέμβριο. Ειδικότερα, ο δείκτης HCOB PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες κατρακύλησε στις 48,3 μονάδες από 50,9 μονάδες τον Ιούλιο.

Στη μεταποίηση η συρρίκνωση συνεχίστηκε, αν και με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης HCOB PMI διαμορφώθηκε στις 43,7 μονάδες από 42,7 μονάδες τον Ιούλιο ενώ ο δείκτης για την παραγωγή στη μεταποίηση στις 43,7 μονάδες από 42,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Σε αυτό το κλίμα, η απόδοση στο γερμανικό 10ετές υποχωρεί στο 2,54%, ενώ στο ιταλικό διολισθαίνει στο 4,194%.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares