Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Υπό συζήτηση έθεσε ο Ορμπάν την στήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας

Ο Βίκτορ Όρμπαν ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν συζητήσεις για την απόφαση περί ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ


Ο Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (24.02.2023), ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες συζητήσεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων προτού η χώρα εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στον κρατικό ρ/σ της Ουγγαρίας, ο Βίκτορ Ορμπάν επεσήμανε ότι ζήτησε από βουλευτές του εθνικιστικού κόμματός του Fidesz να στηρίξουν το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Πρόσθεσε ότι κάποιοι «δεν είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι» με την επέκταση του ΝΑΤΟ και επιθυμούν να διεξαχθούν περαιτέρω συζητήσεις για το θέμα.

«Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα της Τουρκίας, τότε η επέκταση μπορεί να αποτύχει»
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τελικά θα πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο ότι η χώρα του στηρίζει την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, όμως επεσήμανε ότι θα πρέπει να εισακουσθούν οι ανησυχίες της Τουρκίας, διαφορετικά θα αποτύχει η προσπάθεια επέκτασης της Συμμαχίας.

«Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, είναι επίσης σύμμαχοί μας, και κατά συνέπεια πρέπει να ακούσουμε τη φωνή τους», τόνισε ο Βίκτορ Ορμπάν. «Πρέπει να προσέξουμε την Τουρκία καθώς τελικά η όλη διαδικασία θα περιέλθει σε τέλμα. Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα της Τουρκίας, τότε η επέκταση μπορεί να αποτύχει», κατέληξε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.

Η Άγκυρα κατηγορεί τη Στοκχόλμη ότι υποθάλπει μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Πρόσφατα η Τουρκία άφησε να εννοηθεί ότι θα εγκρίνει μόνο την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ενώ η Ουγγαρία αναφέρει ότι έχει καθυστερήσει να εγκρίνει την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στη Συμμαχία λόγω διαδικαστικών ζητημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Shares