Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Μάνδρα

Η μεγάλη κινητοποίηση εναέριων και επίγειων δυνάμεων για τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στην Μάνδρα, έδωσε τη δυνατότητα στις Πυροσβεστικές δυνάμεις να την θέσουν υπό μερικό έλεγχο λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ της Τρίτης.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά δεν έχει φλόγα ούτε ενεργό μέτωπο και οι προσπάθειες που γίνονται πλέον από τις πυροσβεστικές δυνάμειος είναι για τον πλήρη έλεγχο της περιμέτρου και την κατάσβεση μικροεστιών.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή μιας 55χρονης. Όπως μετέδωσε το Mega, η 55χρονη γυναίκα, κάτοικος του οικισμού του Νέου Πόντου που εκκενώθηκε προληπτικά, φέρεται να έκαιγε ξερά χόρτα και κλαδιά στην αυλή του σπιτιού της.

Οι αρχές εξετάζουν αν η φωτιά ξεκίνησε από το σπίτι της και αν αυτό διαπιστωθεί ότι ισχύει, θα της απαγγελθούν κατηγορίες.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, σε δασική έκταση. Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα να εκκενωθούν προληπτικά οι οικισμοί Νέα Ζωή και Νέος Πόντος, ενώ εφαρμόστηκαν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αργά το απόγευμα ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Επί τόπου έσπευσαν 50 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 22 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε, νωρίτερα, στους κατοίκους των δύο οικισμών για να εκκενώσουν την περιοχή τους, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

 

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Νέο Πόντο και Νέα Ζωή εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να κινούνται χωρίς καθυστέρηση τα πυροσβεστικά οχήματα, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας -Θηβών από το ύψος της Αγίας Σωτήρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
– Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Θηβών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίας Άννης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
– Στην ανώνυμη οδό από το ύψος του οικισμού Ποντίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα

 

πρωτο θεμα

Shares