Πέμπτη , 13 Ιουνίου 2024
Τελευταία Νέα

Υπέρ της έρευνας για πρόταση μομφής κατά Μπάιντεν ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Κέβιν Μακάρθι, τάσσεται υπέρ της έναρξης έρευνας για πρόταση μομφής κατά του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Δίνω εντολή σε επιτροπές της Βουλής μας να ξεκινήσουν μια επίσημη έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Τζο Μπάιντεν», είπε ο Μακάρθι σε δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «είπε ψέματα» στον αμερικανικό λαό για τις αμφιλεγόμενες υποθέσεις του γιου του (Χάντερ Μπάιντεν) στο εξωτερικό.

Οι κατηγορίες, αναφέρει το Politico.com, αφορούν «κατάχρηση εξουσίας, παρακώλυση δικαιοσύνης και διαφθορά».

Εξήγησε ακόμη ο πρόεδρος της Βουλής ότι δεν πήρε την απόφαση ελαφρά τη καρδία, ενώ τόνισε ότι αξίζει ο Αμερικανικός λαός «να γνωρίζει ότι τα δημόσια αξιώματα δεν είναι προς πώληση».

Για την ώρα, προσθέτει το Politico.com, ο Μακάρθι δεν έχει τους 218 βουλευτές που χρειάζονται για να προχωρήσει με το αίτημα έρευνας.

Είναι πάντως μια μεγάλη νίκη για τους συντηρητικούς Ρεπουμπλικανούς που πίεζαν τον Μακάρθι να προχωρήσει στην πρόταση μομφής, κάποιοι μάλιστα απειλούσαν ανοιχτά ότι θα κινούνταν και εναντίον του αν δεν το έκανε. Από την άλλη πλευρά, σε δύσκολη θέση είναι 18 βουλευτές των Ρεπουμπλικανών που εκλέγονται σε περιφέρειες στις οποίες επικράτησε ο Μπάιντεν.

 

πρωτο θεμα

Shares