Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Υπεγράφη συμφωνία: Η Ρωσία στέλνει δεύτερη παρτίδα S-400 στην Τουρκία

Υπεγράφη συμφωνία: Η Ρωσία στέλνει δεύτερη παρτίδα S-400 στην Τουρκία

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν σύμβαση για την αποστολή στην Άγκυρα μιας δεύτερης παρτίδας συστημάτων αεράμυνας S-400, ανέφερε την Τρίτη το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικής συνεργασίας της Ρωσίας.

“Η σύμβαση για την προμήθεια της Τουρκίας για δεύτερο σύστημα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-400 (SAM) έχει υπογραφεί, ενώ το έγγραφο συνεπάγεται τον εντοπισμό της παραγωγής μεμονωμένων εξαρτημάτων του συστήματος”, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας (FSVTS), Ντμίτρι Σουγκάεφ, στο περιθώριο του διεθνούς φόρουμ Army-2022 της Μόσχας.

“Το συμβόλαιο με την Τουρκία τίθεται επί του παρόντος σε εφαρμογή”, πρόσθεσε o Σουγκάεφ και δήλωσε με βεβαιότητα ότι τα επόμενα χρόνια, οποιαδήποτε χώρα είναι απίθανο να σχεδιάσει ένα σύστημα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf: “Το σύστημα αεράμυνας S-400 Triumph είναι ένα μοναδικό σύστημα. Και μπορώ να δηλώσω με πλήρη σιγουριά ότι, δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια κάποιο κράτος θα δημιουργήσει ένα σύστημα που, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά απόδοσης του, θα μπορούσε να προσεγγίσει το σύστημα αεράμυνας S-400 Triumph”, αναφέρει.

“Η δύσκολη πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φέτος, έχει επηρεάσει αρνητικά ορισμένες πτυχές της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ρωσικής πλευράς και των εταίρων. Ωστόσο, η στρατιωτικο-τεχνική συνεργασία με την Τουρκία, αναπτύσσεται σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών. Σχεδιάζουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους Τούρκους εταίρους, σε διαφανή και αμοιβαία επωφελή βάση”, προσέθεσε τέλος ο Σουγκάεφ.

Η αρχική αγορά του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία το 2020 εξόργισε τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχο του ΝΑΤΟ, που επέβαλε κυρώσεις σε Τούρκους αξιωματούχους άμυνας ως αντίποινα.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares