Δευτέρα , 5 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Υγειονομικοί με απλήρωτες υπερωρίες για 10 μήνες

Η έλευση του νέου πανδημικού κύματος φαίνεται πως έχει προκαλέσει πανικό στο υπουργείο Υγείας, το οποίο ακόμη μια φορά πιάστηκε παντελώς απροετοίμαστο για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται τόσο από τη διαχείριση που γίνεται με την τέταρτη δόση του εμβολίου, που προκαλεί σύγχυση και εκνευρισμό στο κόσμο, όσο όμως και από την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και στις υγειονομικές δομές της χώρας.

Οι ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές έχουν παραλύσει τα νοσοκομεία, οδηγώντας ολόκληρα τμήματα νοσοκομείων σε λειτουργική κατάρρευση. Πέραν, όμως, των πρωτοφανών ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων που έχει κηρύξει η κυβέρνηση, οι υγειονομικοί έχουν να αντιμετωπίσουν και τη στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το ελληνικό κράτος.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας έχουν να πληρωθούν δεδουλευμένες υπερωρίες (Σάββατα, Κυριακές και αργίες) από τον Αύγουστο του 2021! Σε επιστολή που έστειλαν χθες στον Θάνο Πλεύρη κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση, η οποία έχει παγιωθεί και δοκιμάζει τις αντοχές των εργαζομένων. Πέρα από την κοινωνική αδικία που βιώνουν, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την πολιτική αυτή ως παράνομη, ζητώντας από το υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δώσει λύσεις.

Γίνεται, επομένως, αντιληπτό ότι, όταν οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη υγειονομική περιφέρεια της χώρας παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από 10 μήνες, τότε κάτι πάει πολύ στραβά στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση κάνει τη διαχείριση της πανδημίας.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares