Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Υφασμάτινες και επαναχρησιμοποιούμενες οι μάσκες και μαθητές και εκπαιδευτικούς…

Είτε αρχίσουν στις 7 Σεπτεμβρίου είτε μια εβδομάδα αργότερα (όπως είναι ένα σενάριο που εξετάζεται), ένα είναι σίγουρο για τα σχολεία: μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές θα φορούν μάσκες.

Οι μάσκες αυτές θα διατεθούν δωρεάν από τους δήμους. Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας (24.08.2020) την απόφαση για την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για την αγορά μασκών και την προμήθειά τους στα δημόσια σχολεία, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η επιχορήγηση αφορά την προμήθεια υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων.

Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107.7 ο Τάκης Θεοδωρικάκος, οι μάσκες που θα διατεθούν δωρεάν στα σχολεία θα είναι υφασμάτινες και επαναχρησιμοποιούμενες.

«Οι μάσκες είναι απαραίτητο πλέον στοιχείο και χαρακτηριστικό της ζωής μας για αρκετούς μήνες μπροστά», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να έχουμε μια ουσιαστική σχέση με αυτό το αντικείμενο, είναι το μοναδικό που μπορεί να μας προστατέψει όλους, αυτό και η τήρηση των μέτρων».

Προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε επίσης ότι «για πρώτη φορά με διαδικασία μόλις τριών ημερών προσλαμβάνονται άμεσα 9.474 καθαριστές και καθαρίστριες σε όλους τους δήμους της χώρας.

Για πρώτη φορά 5.000 από αυτούς είναι πλήρους απασχόλησης εργαζόμενοι στην καθαριότητα, ορισμένου χρόνου από 1 Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου που θα λήξει η σχολική χρονιά, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις – το λέω αυτό γιατί το καθεστώς που υπήρχε μέχρι τώρα ήταν μεσαιωνικό».

Οι νεοπροσληφθέντες θα είναι στις θέσεις τους στα σχολεία την πρώτη Σεπτεμβρίου και όπως είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος «είναι ευθύνη των δήμων να το διασφαλίσουν αυτό αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνει έτσι».

Για τα αδήλωτα τετραγωνικά ο υπουργός Εσωτερικών απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο παράτασης πέρα από τις 31 Αυγούστου, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην έχει κάνει κάποιος την σχετική διαδικασία ηλεκτρονικά, καθώς χρειάζεται λίγα δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί.

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares