Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Yara Abbas: Η γυναίκα ΣΥΜΒΟΛΟ της Συριακής δημοσιογραφίας που “ΕΦΥΓΕ” το 2013 στο πεδίο της μάχης… (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν μαρτυρήσει και έχουν δώσει και την ίδια τους τη ζωή για να στηρίξουν το λειτούργημα που κάνουν.

Ένας τέτοιος δημοσιογράφος ήταν η Yara Abbas, η οποία ήταν ανταποκρίτρια του κυβερνητικού τηλεοπτικού καναλιού Al-Ikhbariya και σκοτώθηκε στις 27 Μαΐου του 2013 όταν το όχημα του πληρώματος χτυπήθηκε από πυρά ανταρτών.

Η Abbas βρισκόταν καθημερινά στο πεδίο της μάχης προσπαθώντας να αποκαλύψει τα ψέματα των δυτικών ΜΜΕ και γι’ αυτό ήταν βασικός στόχος των τρομοκρατών στη Συρία.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι η Abbas οδηγούσε ένα αυτοκίνητο με τον οπερατέρ Osama Dayoub του Al-Ikhbariya και τον οδηγό Badr Awad κοντά στην στρατιωτική αεροπορική βάση Al-Daba’a στην πόλη Al-Qusayr όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής άνοιξε πυρ εναντίον του οχήματος με snipper.

Ο οδηγός είπε στο πρακτορείο SANA ότι τα πυρά διέλυσαν το αυτοκίνητο. Είπε ότι το πλήρωμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τις κυβερνητικές δυνάμεις, όμως η Abbas πέθανε πριν φτάσουν.

Η γυναίκα αυτή έχει γίνει σύμβολο στην Συρία και μέχρι και σήμερα τιμούν το θάνατό της, εμπνέοντας τους νέους δημοσιογράφους στη χώρα. Δείτε ένα από τα πολλά που έχουν δημιουργηθεί στη μνήμη της Yara Abbas:

الشهيدة يارا عباس … شمعة على درب الحقيقة

الشهيدة يارا عباس … شمعة على درب الحقيقة

Gepostet von ‎Alikhbaria Syria الاخبارية السورية‎ am Sonntag, 27. Mai 2018

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares