Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

YΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ για τις ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έφτυσε ο Τσίπρας-Καμμένος τον Πούτιν…

YΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ για τις ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έφτυσε ο Τσίπρας-Καμμένος τον Πούτιν...Σας είχαμε γράψει για τα γκρίζα σύννεφα στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

και ήρθε η ώρα για τις νεώτερες πληροφορίες.

Θυμίζουμε πως την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ήταν η ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Ρωσία (Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας όπως είναι η ακριβής μετάφραση) και καλεσμένο ήταν καθώς και το σύνολο της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει κανείς δεν πήγε.
Τι έκαναν όμως οι Ρώσοι;
Απένειμαν μετάλλια σε τρεις Έλληνες πολίτες για την διαιώνιση της μνήμης των Ρώσων νεκρών υπερασπιστών. «Για την μεγάλη τους συνεισφορά» να διαιωνίσουν τη μνήμη των θυμάτων» βραβεύτηκαν, ο πρόεδρος της ένωσης ελληνο-ρωσικής φιλίας από την Κεφαλλονιά κ. Δημήτρης Ζαφειράτος, ο επίτιμος Πρόξενος της Ρωσίας στην Κέρκυρα και τα Επτάνησα, κ. Νίκος Κανούλας και ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Κώστας Παντουβάς .
Στην τιμητική αυτή βράβευση προσήλθαν εκπρόσωποι και στρατιωτικοί ακόλουθοι από το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις ένοπλες δυνάμεις, το διπλωματικό σώμα αλλά κανένας υψηλόβαθμος. Πουθενά Υπουργός ή υφυπουργός πόσο μάλλον ανώτατος αξιωματικός.
Αξίζει να θυμίσουμε πως ο κ. Ζαφειράτος ξεκίνησε και χρηματοδότησε την κατασκευή το 2011 στο Αργοστόλι μνημείο για τους Ρώσους ναύτες, οι οποίοι, μαζί με τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής αγωνίστηκαν για την ελευθερία του νησιού της Κεφαλονιάς.
Ήταν επίσης ο εμπνευστής επίσης για την αναμνηστική πλάκα προς τιμήν του Ρώσου ναυάρχου Θεοδώρου Ουσακώφ.

YΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ για τις ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έφτυσε ο Τσίπρας-Καμμένος τον Πούτιν...
Ο κ. Νίκος Κανούλας πήρε ενεργό μέρος στην κατασκευή του μνημείου για τον Ρώσο Ναύαρχο Θεόδωρο Ουσακώφ στα νησιά της Κέρκυρας, Ζακύνθου και Λευκάδας, ενώ συντέλεσε και στην ανέγερση μνημείου αφιερωμένου σε Ρώσους και Έλληνες , που έπεσαν για την ελευθερία και την ορθόδοξη πίστη των πατέρων τους, στο νησί Βίδος κοντά στην Κέρκυρα.

YΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ για τις ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ; Έφτυσε ο Τσίπρας-Καμμένος τον Πούτιν...

Κάθε χρόνο ο επίτιμος πρόξενος συντελεί με την μεγάλη συνεισφορά του στην επιτυχή διεξαγωγή του δημόσιου φόρουμ «Ρωσική Εβδομάδα στα Ιόνια Νησιά».

Ο κ. Κώστας Παντουβάς είναι συγγραφέας βιβλίου αφιερωμένου στους ρώσους στρατιώτες και ναύτες, οι οποίοι συνέβαλαν στην επανένωση της Κρήτης στην Ελλάδα και «στον απόηχο της ρωσικής παρουσίας στην Ελλάδα στην Κρήτη την χρονική περίοδο 1897-1909».

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα Αντρέι Μασλόβ στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους τρεις Έλληνες πολίτες για την αξιοπρόσεκτη στάση τους απέναντι στα μνημεία της κοινής ιστορίας των δύο λαών.
Για ποιο λόγο αναφέρουμε τη βράβευση, με τόση έμφαση; Bλέπετε παρά το ‘φτύσιμο’ της ελληνικής πλευράς προς τη Ρωσία (στοιχειώδες τακτ αν θέλετε) οι Ρώσοι δείχνουν την αγάπη τους προς τη χώρα μας.
Ας το εκμεταλλευτούμε επιτέλους. Εκτός κι αν κάποιοι μας (Η)ΠΑΝ να πράξουμε έτσι.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares