Παρασκευή , 21 Ιουνίου 2024

Ξέσπασμα Κ.Βελόπουλου στο MEGA: Η Ελληνική Λύση δεν εργαλειοποιεί την πίστη όπως κάνουν κάποιοι

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στο MEGA

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» αρχικά μίλησε για τις δεύτερες εκλογές και σε τι κριθούν.

«Θα κριθούν στην αλαζονεία του Έλληνα πρωθυπουργού, από αλαζόνας να γίνει ηγεμόνας. Αν είναι να κάνουμε εκλογές μέχρι να σβήσει ο ήλιος, επειδή θέλει ο πρωθυπουργός να πάρει 180 βουλευτές, μιλάμε για τραγωδία στην Δημοκρατία».

Και σχολίασε ειδικά για το Κυριάκο Μητσοτάκη: «Επειδή έχει καλούς επικοινωνιολόγους, προσπαθεί εκβιάζοντας τον κόσμο να πάρει τους 180 που θέλει», ενώ για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε ότι «θα ήθελε να είναι το δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη, λόγω εκλογών δεν πάει κάτι καλά μεταξύ τους».

Για την περίπτωση συνεργασίας του κόμματός του με την Νέα Δημοκρατία ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει.

«Διαβάζω τοι πρόγραμμα της ΝΔ του 2019 που αναφέρει ότι θα μειώσει το ΦΠΑ και δεν έκανε τίποτα από αυτά. Εγώ δεν θα μπορέσω να πάω στην Μακεδονία αν συνεργαστώ με την Νέα Δημοκρατία».

«Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία»

Αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας σχολίασε ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση»: «Εδώ γίνονται εκ δόλου κάποια πράγματα. Το γεγονός ότι απαξίωσαν την δημόσια υγεία όλοι τους είναι γιατί πρώτα πρέπει να την απαξιώσεις, μετά να την διασύρεις, μετά να πεθαίνει ο κόσμος για να την ιδιωτικοποιήσεις. Ο στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να ιδιωτικοποιήσει την Υγεία».

Στην συνέχεια ανέλυσε ο κ. Βελόπουλος ποιο είναι το σχέδιο του κόμματος του για την δημόσια Υγεία.

«Εξορθολογισμός των δαπανών. Το 2024 θα έχουμε ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων. Όποιος έχει λεφτά, δεν θα πεθαίνει», υπογράμμισε.
«Δεν υπογράφω αν δεν δω την σύμβαση για τα F-35»

Σχετικά με την σύμβαση των μαχητικών F-35 υπογράμμισε ο κ. Βελόπουλος: «Αν δεν δω την σύμβαση δεν υπογράφω, πρέπει να δούμε τι παίρνουμε. Δεν είμαι εναντίον του να αγοράσουμε τα αεροσκάφη».

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη στην Δράμα ότι κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την θρησκεία σχολίασε: «Εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό. Το έχει κάνει όμως ο κ. Μητσοτάκης που έβγαλε φωτογραφίες στην Ανάσταση. Δεν εργαλειοποιείς την πίστη σου».

Κι πρόσθεσε: «Εγώ είδα έναν υπουργό γονυκλινή στο Άξιον Εστί, ανέβασε φωτογραφία, είναι κακό αυτό. Δεν εργαλειποείς την πίστη».

Στην συνέχεια ο κ. Βελόπουλος ερωτώμενος γιατί είναι κακό κάποιος να πάει να προσκυνήσει μία εικόνα κι όχι να πουλάει χειρόγραφα του Ιησού απάντησε: «Δεν πούλησα κανένα χειρόγραφο. Μιλάτε για το 2013. Παρουσίαζα αυτό που υπάρχει στην Μονή Διονυσίου».

Δείτε τον Κυριάκο Βελόπουλο:

Shares