Κυριακή , 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΞΕΣΠΑ Κ. Μουτζούρης για τα επεισόδια στη Μόρια με αφορμή τα εγκαίνια για τη νέα δομή λαθρομεταναστών – Είχα προειδοποιήσει την ΠτΔ, αλλά δεν εισακούστηκα- Ματ χτυπούσαν συντοπίτες τους- Η απόλυτη παράνοια Έλληνες εναντίον Ελλήνων …

Για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες έξω από τη Μόρια στη Μυτιλήνη, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας υγειονομικής δομής στο ΚΥΤ, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, μίλησε στον FOCUS FM ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.


Σημειώνεται ότι χθες, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων στη Μόρια, με σκοπό να μην γίνουν τα εγκαίνια, όταν άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους απομακρύνουν από το σημείο. Ακολούθησε ένταση, ενώ έγινε και χρήση χημικών.
Σε συνέντευξή του επί του θέματος στην εκπομπή “FOCUS στη 1” με τον Στέφανο Δαμιανίδη, ο κ. Μουτζούρης σημείωσε ότι με επανειλημμένες ανακοινώσεις αλλά και με επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας, “είχαμε πει ότι κάθε ενέργεια η οποία παγιώνει την ύπαρξη μεταναστών στα νησιά μας, δεν μας βρίσκει σύμφωνους”.

“Ήταν τιμή για τη Λέσβο το γεγονός ότι η ΠτΔ επέλεξε το νησί για να τιμήσει την εορτή της Παναγίας. Δεν θα έπρεπε, κατά την αντίληψή μου, να συνδυαστεί με τα εγκαίνια μιας δομής που έγινε δώρο από την ολλανδική κυβέρνηση και η οποία παγιοποιεί την ύπαρξη της δομής στη Λέσβο” υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στα επεισόδια, έκανε λόγο για τραυματισμούς και άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σημείωσε ότι “δεν έπρεπε να υπάρξει χρήση χημικών”.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares