Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ξεπουλάει τα πάντα ο Κάρολος -Στο σφυρί και το αυτοκίνητο της Ελισάβετ

Μετά τα άλογα τώρα πωλητήριο μπαίνει και στο αυτοκίνητο της Ελισάβετ – Τη Jaguar που οδηγούσε μέχρι πρόσφατα η ίδια

Μια Jaguar X-Type που ανήκε και οδηγούσε η βασίλισσα Ελισάβετ II θα βγει στο σφυρί αργότερα αυτόν τον μήνα.

Σύμφωνα με την Daily Mail tο πράσινο αυτοκίνητο – το χρώμα του οποίου είναι γνωστό ως Emerald Fire – έχει διανύσει λιγότερα από 75.000 μίλια και έχει περάσει πρόσφατα από σέρβις.

Όπως αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο που κάποτε ανήκε σε έναν μονάρχη, έχει δερμάτινο εσωτερικό και μια σειρά από ανέσεις, όπως ηλιοροφή, κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Παρά το γεγονός ότι έχει την εμφάνιση οικογενειακού αυτοκινήτου, η Jaguar, σχεδιασμένη από τον Ian Callum, διαθέτει έναν κινητήρα V6 3 λίτρων που στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς, καθιστώντας το απίστευτα σταθερό όταν αναπτύσσει ταχύτητα.

Το αυτοκίνητο θα βγει σε δημοπρασία από τους Historics Auctioneers στο Mercedes World κοντά στο Weybridge του Surrey στις 26 Νοεμβρίου.

Έβγαλε 1 εκατ. λίρες πουλώντας 14 άλογα της βασίλισσας
Ο βασιλιάς Κάρολος έχει κερδίσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο λίρες πουλώντας 14 από τα αγαπημένα άλογα κούρσας της αείμνηστης βασίλισσας, ενισχύοντας τους φόβους ότι μπορεί να σχεδιάζει να τερματίσει τη λειτουργία των βασιλικών αγώνων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail ο νέος μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας πούλησε περισσότερο από το ένα τρίτο των αλόγων κούρσας της μητέρας του, τα οποία κληρονόμησε με τον θάνατό της τον περασμένο μήνα.

Τα βασιλικά άλογα κούρσας έβγαλαν κατά μέσο όρο 76.821 λίρες το καθένα (συνολικά 1.075.500 λίρες) με το πρώτο άλογο που ονομάζεται «Just Fine» να πωλείται για 300.000 λίρες.

Εκπαιδευμένος από τον μακροβιότερο προπονητή της Βασίλισσας τον σερ Michael Stoute, ο «Just Fine» κέρδισε μια εντυπωσιακή νίκη στο Λέστερ νωρίτερα αυτόν το μήνα – την πρώτη νίκη μετά τον θάνατο της Ελισάβετ τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ήταν ένα από τα τέσσερα άλογα της Βασίλισσας που πουλήθηκαν για εξαψήφια ποσά.

Εν τω μεταξύ, το άλογο «Love Affairs», το οποίο ήταν ο τελευταίος νικητής της βασίλισσας στο Goodwood δύο ημέρες πριν από τον θάνατό της, πουλήθηκε για 38.000 λίρες.

Να σημειωθεί ότι και ο Κάρολος είχε ήδη μια νίκη από τότε που κληρονόμησε τα άλογα κούρσας της μητέρας του, με το «Perfect Alibi» να κερδίζει 28.000 λίρες σε αγώνα στο Yarmouth νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, υπάρχουν φήμες ότι ο νέος μονάρχης μπορεί να σχεδιάζει να τερματίσει ή τουλάχιστον να περιορίσει τη λειτουργία των βασιλικών αγώνων.

Πηγή κοντά στο Royal Sandringham Stud στο Νόρφολκ είπε ότι γίνεται λόγος για «κατάργηση» της εκτροφής για τρία χρόνια, έως ότου πάψει να είναι εμπορική επιχείρηση.

newsbomb.gr

Shares