Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ξενοφών Ρούσσης: Συζητείται για την παροχή εισόδου εμβολιασμένων φιλάθλων στα γήπεδα

Ο επικεφαλής της Υγειονομική Επιτροπής για την Superleague και την Superleague 2, Ξενοφών Ρούσσης, παραδέχθηκε πως υπάρχει συζήτησ για διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της ερχόμενης σεζόν, μόνο μνε την παρουσία εμβολιασμένων φιλάθλων στις κερκίδες.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Metropolis 95,5, φιλοξενήθηκε ο επικεφαλής της Υγειονομική Επιτροπής για την Superleague και την Superleague 2, Ξενοφών Ρούσσης και μίλησε για τις σκέψεις που γίνονται για επιστροφή των φιλάθλων στις κερκίδες με κατώτατο όριο το 20% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου, ενώ παραδέχθηκε πως υπάρχει σκέψη να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους.

 

Όσα είπε ο Ξενοφών Ρούσσης
Για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

«Παρ’ ότι στην αρχή υπήρξε μια τεράστια πίεση για κάτι πολύ καινούριο στον χώρο, ανταποκρίθηκαν άπαντες πολύ σωστά. Στη Super League 1 και στη Super League 2 είχαμε μια πολύ καλή ανταπόκριση και είμαστε ευχαριστημένοι για την πορεία».

 

Για το αν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για τα κρούσματα σε Superleague και Superleague 2:

«Δεν τα έχουμε ολοκληρώσει. Τα τακτοποιούμε. Σε μια εβδομάδα θα τα έχουμε επακριβώς».

Για το υγειονομικό πρωτόκολλο ενόψει της νέας χρονιάς:

«Επειδή ήταν ένα επιτυχημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, θα σκεφτόμουν πολλές φορές να το αλλάξω. Καλό είναι να πάει με το ίδιο η νέα χρονιά. Είχε μεγάλη επιτυχία στα φουλ στάδια της λοίμωξης του κορωνοϊού».

Για τη σκέψη των λοιμοξιολόγων να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με την παρουσία μόνο εμβολιασμένων φιλάθλων:

«Συζητείται αυτό. Δεν είναι κάτι το κακό όμως. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες σκέψεις όσον αφορά στα εμβόλια. Πιστεύω ότι θα είναι καλό και για τους θεατές και για το άθλημα. Δεν θα υπάρχει πρόβλημα στους εμβολιασμένους. Αρχικά συζητάμε μάλλον για το 20% της χωρητικότητας των γηπέδων. Ακόμη δεν έχει παρθεί απόφαση. Είναι μια σκέψη που υπάρχει για το 20%. Είναι το κατώτερο όριο το 20%. Καλό θα ήταν να μπορούσαν να περάσουν τεστ οι θεατές των αγώνων, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο».

 

Πηγή: newsit.gr

Shares