Δευτέρα , 25 Οκτωβρίου 2021

Ξενοδόχοι εναντίον κυβέρνησης: «Βάλαμε πλάτη – Έχουμε κάθε δικαίωμα να απαιτούμε»

Ξενοδόχοι εναντίον κυβέρνησης: Επιστολή προς το υπουργείο Εργασίας απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ).

Επιστολή προς το υπουργείο Εργασίας απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), προς επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο, κατά την περίοδο της πανδημίας. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρός της, Γρηγόρης Τάσιος, σημειώνει πως «στο τελείωμα της σεζόν Covid-19, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχίζουν να “στενάζουν” υπό το βάρος μεγάλων απωλειών. Η ρευστότητά μας είχε «χτυπήσει κόκκινο» από την αρχή σχεδόν της υγειονομικής κρίσης.

Και όμως επιλέξαμε να δανειστούμε, προκειμένου να μπορέσουμε να ανοίξουμε τα ξενοδοχεία μας, αν και γνωρίζαμε πως με αυτή την απόφασή μας θα αυξάναμε ακόμα περισσότερο τη ζημιά μας. Κανένας δεν μας χάρισε χρήματα. Βάλαμε πλάτη για μια ακόμα φορά προκειμένου να στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού».

 

Ο κ. Τάσιος τονίζει πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πάρα πολύ δύσκολος, καθώς πολλά καταλύματα 12μηνης λειτουργίας σκέφτονται να «κατεβάσουν ρολά». Οι ξενοδόχοι της χώρας δεν κρύβουν τη μεγάλη αγωνία τους για το σήμερα και για το αύριο.

 

«Πώς θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να δώσουν δουλειές με μονοψήφιες πληρότητες, αν δεν υπάρχει το κίνητρο της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών;

Πώς θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις να πληρώσουν άδειες και επιδόματα εργαζομένων που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια ημέρα, όταν μάλιστα η αποζημίωση ειδικού σκοπού που (καλώς ασφαλώς) λαμβάνουν οι εργαζόμενοι αφαιρείται από το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που δικαιούται κάθε επιχείρηση, η οποία αποτελεί και το μοναδικό στην ουσία μέτρο χρηματοδότησης;

Πώς επιχειρήσεις που παραμένουν ένα χρόνο κλειστές ή υπολειτουργούν θα πληρώσουν τις δόσεις των ρυθμίσεών τους; Με ποια έσοδα;» διερωτάται.

 

Κατά τον πρόεδρο των ξενοδόχων, «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους! Στα δύσκολα, ο κλάδος μας στήριξε με πρωτοφανή αίσθηση καθήκοντος και ευθύνης τα δημόσια έσοδα και την απασχόληση, ενώ με την απόλυτη συμμόρφωσή του στα υγειονομικά πρωτόκολλα διαφύλαξε την εικόνα του ασφαλούς προορισμού που κατάφερε να “χτίσει” η χώρα μας με κόπο.

Δεν του πρέπει να επαιτεί. Έχει κάθε δικαίωμα να απαιτεί» δηλώνουν, μέσω του προέδρου τους, οι ξενοδόχοι της χώρας.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares