Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ξεμένει από μισθοφόρους η Τουρκία: Ο Ερντογάν στέλνει ανήλικους Σύριους να πολεμήσουν στη Λιβύη – Αποκαλύπτονται τα τουρκικά εγκλήματα….

Ανατριχιαστικά εγκλήματα από το τουρκικό καθεστώς


Τα απάνθρωπα εγκλήματα της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη αποκαλύπτει ξανά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, φέρνοντας στη δημοσιότητα στοιχεία για την στρατολόγηση ανηλίκων και την αποστολή τους σε εμπόλεμες ζώνες από τουρκικές και φιλοτουρκικές οργανώσεις της κατεχόμενης Βόρειας Συρίας.

Οι Τούρκοι βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση ως προς τα μέτωπα που έχουν ανοίξει, και φαίνεται πως πλέον επιχειρούν να καλύψουν το κενό στα στρατεύματά τους και τους μισθοφόρους με παιδιά-στρατιώτες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) δήλωσε ότι παρακολουθεί συνεχώς τη μεταφορά ξένων μαχητών από την Τουρκία στη Λιβύη, ειδικότερα μετά από την ανατριχιαστική αποκάλυψη ότι οι πολιτοφυλακές υπέρ της Άγκυρας στη Συρία, συνεχίζουν να στρατολογούν και να στέλνουν εφήβους να πολεμούν στη Λιβύη.

Οι πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου ισχυρίστηκαν ότι πολλά παιδιά κάτω των 18 ετών έχουν αφήσει την Ιντλίμπ, το Χαλέπι και την Αφρίν αναζητώντας εργασία. Υπό αυτές τις συνθήκες στρατολογούνται από πολιτοφυλακές για να πολεμήσουν μαζί με τις δυνάμεις της φιλότουρκης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στις μάχες της ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA).

Το SOHR αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στην υπόθεση ενός 15χρονου αγοριού που εγκατέλειψε την Αφρίν και οι γονείς του ανακάλυψαν στη συνέχεια φωτογραφίες του στη Λιβύη, αφού στρατολογήθηκε από την πολιτοφυλακή Sultan Murad. Αργότερα ενημερώθηκαν ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας μάχης με τον LNA.

Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ξένων μαχητών στη Λιβύη, είχε πλέον φτάσει τους 8.700, συμπεριλαμβανομένων των μη Σύρων. Ο αριθμός των νεοσύλλεκτων που εκπαιδεύονται σήμερα σε τουρκικά στρατόπεδα, ανέρχεται σε περίπου 3.550.

Η SOHR ανακοίνωσε στις 11 Μαΐου ότι τα πτώματα έντεκα Σύριων μαχητών που σκοτώθηκαν στη Λιβύη είχαν φτάσει σε κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της βόρειας Συρίας. Πρόσθεσε ότι περίπου 120 μαχητές, ήταν κάτω των 18 ετών. Οι θάνατοι μεταξύ Σύριων που αγωνίζονται στη Λιβύη είχαν φτάσει τους 287, συμπεριλαμβανομένων 16 παιδιών κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το SOHR δήλωσε ότι οι θάνατοι προέρχονται από τις ακόλουθες ένοπλες ομάδες της Συρίας: Al-Mu’tasim, Sultan Sultan, Suqur Al-Shamal Brigade, Al-Hamzat και Suleiman Shah.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο LNA πραγματοποιήσε ισχυρές αεροπορικές επιθέσεις στη Μισράτα, ενώ οι εχθροπραξίες στην Τρίπολη δεν έχουν σταματήσει από το Σάββατο.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) θεωρεί τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής πλέον ως «νόμιμους στρατιωτικούς στόχους», σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του LNA, υποστρατήγου Ahmed al-Mismari στις 11 Μαΐου, μεταβάλλοντας πλήρως την όλη κατάσταση στην χώρα αυτή.

«Οι τουρκικές δυνάμεις που υπάρχουν στη Λιβύη θεωρούνται ως κατοχικές δυνάμεις, οπότε αυτοί και οι Σύριοι μισθοφόροι τους αποτελούν νόμιμο στόχο κατά τη διάρκεια στρατιωτικών μας επιχειρήσεων», δήλωσε ο al-Mismari.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός της παρουσίας τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στη Λιβύη έχει ένα ύποπτο σχέδιο κατοχής λιβυκού εδάφους, ενώ σημείωσε ότι στην πραγματικότητα ο πόλεμος με την Τουρκία ξεκίνησε το 2014.

“Δυστυχώς, ο Ερντογάν μοιάζει να βρίσκεται σε χρονοδίνη. Πιστεύει ότι είναι ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ και ενεργεί σαν Οθωμανός σουλτάνος προσπαθώντας να ανακτήσει τις οθωμανικές κτήσεις της περιόδου πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια της Μεσογείου και της περιοχής και προκαλεί σημαντικές εντάσεις με πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών της Μεσογείου”, είχε δηλώσει προ πολλών μηνών ο Α. Νάγιεντ απεσταλμένος του Αμπντάλα Θάνι, μέλος της κυβέρνησης που εδρεύει στο Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης και σήμερα βγαίνει αληθινός πέρα για πέρα.

 

ΠΗΓΗ

Shares