Τετάρτη , 30 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

XAOΣ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ!Πέφτει η κυβέρνηση Μέρκελ;..

XAOΣ στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ!Πέφτει η κυβέρνηση Μέρκελ;..

Το παρατεταμένο «δράμα» που εκτυλίσσεται ανάμεσα στην καγκελάριο Μέρκελ από το Χριστιανοδημοκρατικό και τον υπουργό της των Εσωτερικών από το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα με αιχμή το προσφυγικό μονοπωλεί, όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον των σχολιαστών, λόγω πιθανής διάλυσης της Χριστιανικής Ένωσης εις τα εξ ών συνετέθη.

Βέβαια, η κουλτούρα συναίνεσης είναι αναβαθμισμένη στη Γερμανία και όλοι ελπίζουν ότι στο τέλος θα βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα στα αδελφά κόμματα. Ο σχολιαστής της Rundschau της Φραγφούρτης ωστόσο θεωρεί ότι η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς μπορεί να έχει αστάθμητες συνέπειες.

«Θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της καγκελαρίας Μέρκελ, η κυβέρνηση μπορεί να πέσει» πιθανολογεί. «Θα σήμαινε ίσως και μια ιστορικών διαστάσεων αποτυχία, η ίδια η Χριστιανική Ένωση να ρίξει μιαν κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει. Θα ήταν κι ένα μοιραίο λάθος, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ισχυρή οικονομικά και πολιτικά στη διεθνή πρωτοκαθεδρία, να μετατραπεί σε εστία πολιτικής αστάθειας. Θα ήταν το υψηλό τίμημα μιας διένεξης, που περιστρέφεται γύρω από δύο σημεία, τον προεκλογικό αγώνα και την εκδίκηση».

Για όσους δεν είναι ενημερωμένοι, η Ζεχόφερ θέλει να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα όσων προσφύγων τα δαχτυλικά αποτυπώματα υπάρχουν στο σύστημα Eurodac και έχουν ζητήσει άσυλο σε άλλη χώρα. Η Μέρκελ ζητά μικρή πίστωση χρόνου για μια λύση ευρωπαϊκή στο πλαίσιο του επόμενου Συμβουλίου Κορυφής.

Επ΄ αυτού η εφημερίδα Tagespiegel του Βερολίνου προστρέχει στο πλευρό της Μέρκελ. «Θα ήταν ασφαλώς αφελές να πιστέψει κανείς ότι μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό δράμα χωρίς πολιτικούς της κατηγορίας Όρμπαν και Κουρτς, που οφείλουν την πολιτική τους επιτυχία στον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα και το Ισλάμ» παρατηρεί ο σχολιαστής της.

«Αλλά εάν τους αφήσει κανείς το πεδίο ανοιχτό, θα επικρατούσε η λάθος άποψη ότι στροφή της κοινής γνώμης εναντίον των προσφύγων θα έφτανε ως προεκλογική συνταγή για μια ολοκληρωτική προστασία από τους πρόσφυγες… Και η Μέρκελ χρειάζεται για να βάζει όρια σε σκληροπυρηνικούς τύπου Όρμπαν».
Insider.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares