Τετάρτη , 28 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

XAOΣ στη Λέσβο! «Πρόσφυγες» επιτέθηκαν σε αστυνομικούς…

XAOΣ στη Λέσβο! «Πρόσφυγες» επιτέθηκαν σε αστυνομικούς…

Δύο διαφορετικά περιστατικά βίας από πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις δομές της Λέσβου, καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες.

Στην πρώτη υπόθεση, δυο πρόσφυγες ηλικίας 24 και 28 χρόνων που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών, τους και προσπάθησαν να διαφύγουν. Όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν, οι δυο αλλοδαποί αντιστάθηκαν σθεναρά και εν τέλει, οδηγήθηκαν σε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης με κατηγορίες για αντίσταση και απείθεια.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν έναν 38χρονο μετανάστη στον καταυλισμό της Μόριας, αλλά εκείνος τους εξύβρισε, τους απείλησε, προέβαλε αντίσταση για να αποφύγει την σωματική έρευνα και τελικά, επάνω του βρέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι αστυνομικοί της Λέσβου έχουν κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για το νησί αλλά και για τον κλάδο τους, ο οποίος «υποφέρει» από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων καθώς ο αριθμός των αστυνομικών δεν επαρκεί για τη διατήρηση της ασφάλειας (βλ ΕΔΩ σχετικό θέμα).

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares