Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Ξανθός: Η τραγωδία στο Μάτι ευκαιρία αναστοχασμού

«Το ΕΣΥ ανταποκρίθηκε σε εξαιρετικό βαθμό στη διαχείριση μιας επείγουσας κρίσης»

Η αδιανόητη αναφορά του Μητσοτάκη για το έγκλημα στα Τέμπη περι θυσίας των νεκρών για να φτιαχτούν οι σιδηρόδρομοι έρχεται σε απόλυτη αρμονία να παρομοιαστεί με την τότε αναφορά του πρώην Υπουργού Υγείας και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό ο οποίος μίλησε για ευκαιρία μετά την τραγωδία στο Μάτι.

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ πάνε χέρι-χέρι με τα εγκλήματα και τις τραγωδίες τους ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης απο τον Ελληνικό λαό σκοτώνοντας με την απραξία τους αθώες ψυχές σε Τέμπη και Μάτι. Είναι το ίδιο άχρηστοι και ανίκανοι, είναι το ίδιο ψεύτες και υποκριτές παίρνοντας τα σπίτια των Ελλήνων ενώ τα ίδια τους τα κόμματα χρωστούν εκατομμύρια και βοηθώντας τους παράνομους λαθρομετανάστες δίνοντας τους επιδόματα καθημερινά ενώ ο Έλληνας πεινάει. Είναι και οι δύο εκληματίες και κλέφτες!

 

Ας δούμε άρθρο του newsbeast του 2019

«Η εθνική τραγωδία στο Μάτι δοκίμασε τη σοβαρότητα των πολιτικών δυνάμεων αλλά και τις αντοχές των πολιτών. Και είναι μια ευκαιρία να οδηγηθεί το πολιτικό σύστημα σε αναστοχασμό και να αναγνωρίσουμε τις βαθύτερες αδυναμίες και παθογένειες ώστε να θωρακίσουμε καλύτερα τη χώρα από άλλες καταστροφές». Αυτό υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη κύρωση της ΠΝΠ με μέτρα ανακούφισης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018.

Παράλληλα, υπερασπίστηκε τις πολιτικές που εφάρμοσε και δρομολόγησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «κάτω από εξαιρετικά ακραίες, δύσκολες και επείγουσες συνθήκες ανταποκρίθηκε με το καλύτερο δυνατό τρόπο», ενώ έκανε λόγο για «ορισμένες φωνές από τη ΝΔ που προσβάλουν και τη νοημοσύνη των ανθρώπων και την αντικειμενική αλήθεια».

Έμφαση έδωσε στις ενέργειες του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική περίθαλψη και κάλυψη των τραυματιών, ιδιαίτερα των εγκαυματιών, τονίζοντας ότι το ΕΣΥ, παρά τα προβλήματα του ανταποκρίθηκε σε εξαιρετικό βαθμό στη διαχείριση μιας επείγουσας κρίσης.

«Πάντα υπάρχουν δυσκολίες και αρρυθμίες σε εξαιρετικές και επείγουσες καταστάσεις δεν πρέπει όμως να έχουμε αφορισμούς. Προφανώς δεν τα σκεφτήκαμε από την αρχή όλα όπως για παράδειγμα το Μητρώο εγκαυματιών που γίνεται τώρα και ήταν μια παράλειψη. Σε μεγάλο όμως βαθμό ανταποκριθήκαμε στα προβλήματα. Καλύψαμε, με κόστος των νοσοκομείων όλες τις νοσηλείες και τις αποκλειστικές για όσο διάστημα παρέμεναν οι τραυματίες, ενώ υπήρξε μέριμνα της πολιτείας και για τους συγγενείς τους», υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

 

Shares