Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Ξανά σε lockdown τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας!!

Ο λόγος; Επί μία εβδομάδα καταγράφηκαν σε ημερήσια βάση… 25 κρούσματα!

Την ώρα που στην Ελλάδα τηρείται με το ζόρι ακόμη και το -πιο απλό- μέτρο της χρήσης προστατευτικής μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους κλειστούς χώρους με συνωστισμό, με αποτέλεσμα τα τουλάχιστον 50.000 κρούσματα Covid-19 κάθε εβδομάδα, στην Ουχάν ανακοινώθηκε μερικό lockdown επειδή εντοπίστηκαν… 25 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα!

Πρόκειται, βέβαια, για την κινέζικη πόλη συνολικού πληθυσμού περίπου 11,8 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου θεωρείται ότι ξεκίνησε η πανδημία του νέου κορωνοϊού, με το ρεπορτάζ της «Daily Mail» να αναφέρει πως οι αρχές διέταξαν περισσότερους από 800.000 κατοίκους κεντρικής περιοχής της Ουχάν να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο «Guardian», σε συγκεκριμένα τμήματα της πόλης έχει προσωρινά απαγορευτεί η πώληση χοιρινού, διότι οι αρχές θεωρούν πως ένα κρούσμα συνδέθηκε με την τοπική αλυσίδα ανεφοδιασμού χοιρινού κρέατος. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τις κινεζικές αρχές διότι η πόλη επί μία εβδομάδα κατέγραφε 25 κρούσματα ημερησίως, κάτι που φανερώνει πως η κινεζική κυβέρνηση σκοπεύει να συνεχίσει την αμφιλεγόμενη «Zero Covid» πολιτική της.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά το τελευταίο διάστημα, σε καθεστώς περιορισμού κατά της πανδημίας Covid-19 βρίσκονται περισσότεροι από 208 εκατομμύρια άνθρωποι σε 28 πόλεις της Κίνας.

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares