Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ξαφνικίτιδα στην Ινδία: Πάνω από 1200 θανάτους βοοειδών – “Κρύβουν τον πραγματικό απολογισμό”

Ο υπουργός Γεωργίας του Γκουτζαράτ Raghavji Patel δήλωσε ότι 1240 βοοειδή έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής λόγω της οζώδης δερματικής νόσου στην πολιτεία.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 25 έως 30 φορές υψηλότερος, υποστηρίζοντας ότι η πολιτειακή κυβέρνηση κρύβει τον αριθμό των νεκρών όπως έκανε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Περίπου 50.000 βοοειδή που έχουν μολυνθεί από τον ιό της λοίμωξης νοσηλεύονται, 1.240 πέθαναν και 15 lakh εμβολιάζονται, δήλωσε ο υπουργός στο Jamnagar το βράδυ του Σαββάτου, μετά από συνάντηση με στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Jamnagar.

Επικεφαλής ωστόσο περιφερειακού οργάνου, ισχυρίστηκε ότι ο απολογισμός απλώνεται περισσότερο και κατηγορεί την κυβέρνηση, πως κρύβουν τους πραγματικούς αριθμούς, όπως έκαναν και με τους θανάτους με τον κορονοϊό.

«Αν επισκεφτείτε την πόλη, μπορείτε να βρείτε πτώματα βοοειδών στους δρόμους. Ο δήμος έχει έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και υποδομής για τη συλλογή πτωμάτων και την απόρριψη», ισχυρίστηκε ο Jadega.

 

πηγή: www.mangalorean.com

Shares