Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Ξαφνική επίθεση με drones σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Οι αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν ότι έγινε επίθεση με drones σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας. Την επίθεση πάντως, καλύπτει μυστήριο, καθώς οι Ιρανοί παραδέχτηκαν μεν ότι χτυπήθηκε χθες (28.1.2023) μια στρατιωτική εγκατάσταση στην πόλη Ισφαχάν, αλλά δεν… κατηγόρησαν κανέναν για τον βομβαρδισμό.

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράν παραδέχτηκε επίσημα ότι ένα drone που μετέφερε μια μικρή βόμβα χτύπησε την οροφή ενός κτιρίου στις εν λόγω στρατιωτικές εγκαταστάσεις αργά το βράδυ του Σαββάτου, ενώ δύο άλλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν. «Δεν υπήρξαν θύματα», πρόσθεσε το ιρανικό υπουργείο για την επίθεση με τα drones και τόνισε ότι «δεν προκλήθηκε καμία αναστάτωση εκτός από κάποιες μικρές ζημιές».

Ένα βίντεο από κινητό τηλέφωνο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση του Ιράν έδειξε τη στιγμή της έκρηξης. Στις εικόνες φαίνεται μια λάμψη φωτός συνοδευόμενη από ισχυρό κρότο.

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars, που είναι φίλα προσκείμενο στους Φρουρούς της Επανάστασης, δημοσίευσε ένα άλλο βίντεο λίγο αργότερα που δείχνει πυροσβεστικά οχήματα κοντά στο σημείο.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν, IRNA, ανέφερε ότι η ίδια εγκατάσταση στο Ισφαχάν είχε προηγουμένως «βιώσει κάτι παρόμοιο», χωρίς να αναφέρει το πότε είχε γίνει αυτό. Το IRNA πρόσθεσε επίσης ότι τα drones που χρησιμοποιήθηκαν στο Ισφαχάν ήταν «προηγμένης τεχνολογίας».

«Φωτογραφίζουν» το Ισραήλ
Κάποια ξένα ΜΜΕ «φωτογραφίζουν» το Ισραήλ ως τη χώρα που έκανε την επίθεση με τα drones. Το Ισραήλ πιστεύεται ευρέως ότι έχει κάνει μια σειρά επιχειρήσεων στο εσωτερικό του Ιράν την τελευταία δεκαετία για να σαμποτάρει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Οι μυστικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών φαίνεται να περιλαμβάνουν δολοφονίες πυρηνικών επιστημόνων και επιθέσεις σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Τα ξένα ΜΜΕ, λένε λοιπόν, ότι πίσω από την επίθεση στο Ισφαχάν είναι το Ισραήλ. Από την άλλη, όμως, ούτε από το Ιράν, ούτε από το Ισραήλ ακούστηκε το παραμικρό για την επίθεση.

 

 

newsIT.gr

Shares