Πέμπτη , 19 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Ξαφνικά το…ματσάκι Πολωνία-Λευκορωσία παύει να είναι για το μεταναστευτικό και διογκώνεται με πυρηνικά όπλα

Προ δεκαημέρου γράφαμε πως κάτι τρέχει με τα πυρηνικά αφού καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα την στιγμή που Αμερικανικά σχέδια έκαναν λόγο για 500 νέες βόμβες, ενώ στην όλη υπόθεση εμπλέκονται Ευρώπη και Τουρκία.

Η είδηση-“βόμβα” ήρθε από τον συνήθη ύποπτο των ημερών, τον ηγέτη της Λευκορωσίας Αλ. Λουκασένκο, ο οποίος απείλησε να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία!

Ο αρχηγός του κράτους της Λευκορωσίας ρωτήθηκε για μια πρόσφατη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σχετικά με την πιθανή ανάπτυξη πυρηνικών όπλων στην Ανατολική Ευρώπη.

“Η Λευκορωσία θα προσφέρει στη Ρωσία να τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφός της, το ΝΑΤΟ θα κάνει παρόμοιο βήμα στην Πολωνία” , δήλωσε ο Αλεξάντερ Λουκασένκο σε συνέντευξή του στο RIA Novosti .

Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε νωρίτερα ότι εάν η Γερμανία αρνηθεί να γίνει τοποθεσία για αυτού του είδους τα όπλα, μπορεί να καταλήξουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες , συμπεριλαμβανομένων των ανατολικών των γερμανικών συνόρων.

«Σε αυτή την περίπτωση θα προσφέρω στον Πούτιν να επιστρέψει τα πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία», είπε ο Λουκασένκο.

Σε διευκρινιστική ερώτηση για το ποια συστήματα πρόκειται, ο αρχηγός του λευκορωσικού κράτους σημείωσε: «Θα συμφωνήσουμε σε ποια».

“Τα πυρηνικά όπλα που θα είναι πιο αποτελεσματικά σε μια τέτοια επαφή. Είμαστε έτοιμοι για αυτό στην επικράτεια της Λευκορωσίας. Ως συνετή κίνηση ο ιδιοκτήτης δεν κατέστρεψε τίποτα. Όλα τα “υπόστεγα” στέκονται ακίνητα”, πρόσθεσε .

Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, υπήρξαν δεκάδες περιπτώσεις για τους στρατηγικούς διηπειρωτικούς πυραύλους Topol και περισσότερες από χίλιες τακτικές πυρηνικές κεφαλές στο έδαφος της Λευκορωσίας. Το Μινσκ συμφώνησε στην απόσυρση των όπλων μετά την υπογραφή της Συνθήκης για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων (NPT).

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares