Δευτέρα , 25 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ μετά την ομολογία του Συμβούλου του Μητσοτάκη: ”Το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες” – Τώρα ο Κ.Μητσοτάκης τον διαψεύδει…..

Κρίση και ”μπάχαλο” επικρατεί στο Μ. Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, σφοδρή ενόχληση επικρατεί στα ανώτατα κλιμάκια του Μαξίμου για τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αλέξανδρο Διακόπουλο και τα όσα είπε αυτός στην τηλεοπτική του εμφάνιση στο OPEN TV.


Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εξηγούσαν ότι οι δηλώσεις του κ. Διακόπουλου προκαλούν σύγχυση στην κοινή γνώμη, ενώ οι ίδιες κυβερνητικές πηγές τόνιζαν με κατηγορηματικό τρόπο πως το Oruc Reis δε διεξάγει σεισμικές έρευνες στην περιοχή.

Εδώ όμως συμβαίνουν δύο τινά:

Α: Είτε είπε την αλήθεια ο ΣΕΑ Διακόπουλος και η Κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Β: Είτε ο ΣΕΑ είναι ακατάλληλος γι’αυτή την θέση

Πάντως δεν νομίζουμε πως ο κ. Διακόπουλος είπε ψέματα. Εξαλλου και η ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” είχε ”καρφώσει” το Μ. Μαξίμου για τις έρευνες του ”Οrus Reis” πριν λίγες ημέρες.

”Σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Καθημερινή», (13/8) «ο άμεσος στόχος των εν εξελίξει εκνόμων ενεργειών της Άγκυρας ήταν η διάσπαση της συνέχειας της ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου. Το επιβεβαίωσε σε πρακτικό επίπεδο, με το ερευνητικό σκάφος “Oruc Reis” να έχει ποντίσει εδώ και ημέρες καλώδια στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να διεξάγει έρευνες, παρά την περί του αντιθέτου εκτιμήσεις των Αθηνών».

Τι δήλωσε ο Διακόπουλος

”Για να μην κοροϊδευόμαστε, το Oruc Reis έχει κάνει έρευνες”, δηλώνει ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για θέματα εθνικής ασφάλειας. ”Δεν υπάρχει ολίγον έγκυος”, σχολιάζει.

Επιβεβαιώνει δε, το συμβάν με τη φρεγάτα Λήμνος. ”Εάν βγάλει το γεωτρύπανο ο Ερντογάν νότια της Κρήτης, σημειώνει ότι αυτό θα θεωρηθεί κλιμάκωση. Προφανώς εάν έχουμε γεωτρύπανο είναι πολύ σοβαρή κλιμάκωση. Αλλά το θέμα είναι πολυπαραγοντικό και η Τουρκία το κάνει για να προκαλέσει.”

Δείτε ολόκληρη συνέντευξη του Αλέξανδρου Διακόπουλου:

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares