Τετάρτη , 20 Οκτωβρίου 2021

XΑΜΟΣ! Ο “Βελισάριος” έκανε τη νύχτα-μέρα στον Έβρο… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η νύχτα έγινε μέρα στον “Ψηλό Στάλο” του Έβρου, καθώς ο “Βελισάριος” και το Δ’ Σώμα Στρατού σήκωσαν στο πόδι όλη την περιοχή με την εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος που πραγματοποίησαν αργά χθες το βράδυ, λίγο πριν πέσει η αυλαία της μεγάλης εθνικής άσκησης “Παρμενίων 2018”.

Η τελική φάση της άσκησης “Βελισάριος 2018″ στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς το Δ’ Σώμα στρατού, μαζί με ισχυρές αεροπορικές δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων και μαχητικών F-16, πραγματοποίησαν επίδειξη ισχύος στην περιοχή του ”Ψηλού Στάλου”, στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, στον Έβρο.

Πεζικό, πυροβολικό και τεθωρακισμένα, αλλά και ελικόπτερα και μαχητικά F-16 έκαναν τη νύχτα-μέρα κατά την διάρκεια της εντυπωσιακής άσκησης με πραγματικά πυρά κατά στόχων.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, μαζί με ανώτατους αξιωματικούς και των 3 κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Α/ΓΕΣ μετά το πέρας της άσκησης έστειλε μήνυμα ισχύος, αποτροπής και υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Δείτε εντυπωσιακά βίντεο από τον “Βελισάριο 2018”:

Ξεκινά η τελική φάση του “Παρμενίων 2018”Σήμερα ξεκινά η τελική φάση της ΤΑΜΣ “Παρμενίων 2018” με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες να κλείσουν στόματα και να δείξουν τι περιμένει όποιους έχουν περίεργες ιδέες και θελήσουν να τις κοντράρουν στο πεδίο της μάχης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η, για πρώτη φορά σε άσκηση Παρμενίωνα, διάβαση ευκαιρίας του ποταμού Νέστου σε τρεις φάσεις:1) Διάβαση
2) Επίθεση στην πεδιάδα
3) Βολές στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης με άρματα από δυο ταξιαρχίες την 24η και την 25ηΣημειώνεται ότι χθες νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε μεγάλη αποβατική ενέργεια στην ακτή Μανάγρου της Χίου, με την συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη.

Δείτε την αποβατική ενέργεια στη Χίο:

 

onalert

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares