Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Xαμος στη ΝΔ! Νέο χτύπημα Κ. Μπακογιάννη…

Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συνέδριο της Θεσσαλονίκης, ο εκλεγμένος με τη ΝΔ Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, αρνήθηκε να υποταχθεί στην μικρόμυαλη και διχαστική στρατηγική Μητσοτάκη και της ηγετικής του ομάδας.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στη γραμμή Μπακογιάννη, ακύρωσε τη ρητορική της ΝΔ που συνεχίζει να χαρακτηρίζει τα Περιφερειακά Συνέδρια «κομματικές φιέστες» και τόνισε ότι δεν πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αλλά για κάτι πολύ ουσιαστικό.

Στην ομιλία του έδωσε και συγχαρητήρια για τη λειτουργία του Πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κάτι που ο ίδιος ο Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, είχε πει ότι δεν θεωρεί απαραίτητο.

Αλλά εντάξει, εάν οι διαφοροποιήσεις του Τζιτζικώστα είναι λογικές, καθώς υπήρξε «αντίπαλος» του Μητσοτάκη για την προεδρία, οι συνεχιζόμενες, ανοιχτές πλέον διαφοροποιήσεις Μπακογιάννη με ποιο τρόπο μπορούν να ερμηνευθούν;

Θυμίζουμε ότι ο Κώστας Μπακογιάννης, άδειασε με θόρυβο τον θείο του Κυριάκο, με αφορμή το Περιφερειακό Συνέδριο της Στερεάς Ελλάδας. Λίγες ημέρες μετά την ντιρεκτίβα που εξέδωσε η ΝΔ, «απαγορεύοντας» στα στελέχη της να συμμετάσχουν στα Περιφερειακά Συνέδρια, ο Μπακογιάννης, όχι απλά αγνόησε την εντολή, αλλά συμμετείχε και φάνηκε να αναζητά και να βρίσκει πλαίσιο συνεννόησης με την κυβέρνηση. Έπραξε δηλαδή το αυτονόητο για μία ευρωπαϊκή χώρα και έδωσε το σύνθημα και τη νέα γραμμή, την οποία ακολούθησαν όλοι οι εκλεγμένοι με τη σημαία της ΝΔ αυτοδιοικητικοί, στα συνέδρια που ακολούθησαν.

Ο Κώστας Μπακογιάννης προχώρησε και στο επόμενο βήμα. Μιλώντας για τις εξελίξεις στο θέμα του κολυμβητηρίου της Λαμίας, στηλίτευσε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις που «δούλευαν» όπως είπε τους κατοίκους της περιοχής και τόνισε ότι το έργο επιτέλους προχωρά. Και για να καταστήσει σαφές τι εννοούσε, χρησιμοποίησε το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη» γιατί όπως υποστήριξε θα έσκαγε εάν δεν το έλεγε.

Ο Μπακογιάννης το είπε και δεν έσκασε, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον θείο, ο οποίος επίσης έχει ερμηνεύσει τη στρατηγική του αγαπημένου του ανιψιού.

tribune.gr

Shares