Τετάρτη , 22 Μαρτίου 2023
Τελευταία Νέα

Xάος στα Σκόπια! Η κυβέρνηση βρίσκεται σε εμφύλιο…

Η χθεσινή ανακοίνωση του σκοπιανού υπουργείου Εξωτερικών έγινε μάλλον χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του Ζόραν Ζάεφ. Ο μετριοπαθής σκοπιανός πρωθυπουργός είναι υπέρ της άποψης ότι μπορεί να βρεθεί κοινά επωφελής συμφωνία με την Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών, όσο και ο Σκοπιανός Πρόεδρος ωστόσο κινούνται σε εντελώς διαφορετική γραμμή… και είναι πολλοί εκείνοι που λένε ότι είναι ακόμη πολύ ισχυρή η παρουσία του Ν. Γρουέφσκι στην κυβέρνηση.

Επί της ουσίας στα Σκόπια γίνεται πλέον ανοιχτά λόγος για “αυτονόμηση” Ντιμιτρόφ και κάποιοι… μετράνε ακόμη και τις ώρες του στην κυβέρνηση. Αμέσως μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων ότι δεν μπορεί να υπάρξει τώρα συμφωνία αλλά ότι χρειάζεται χρόνος, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζάεφ, δεν θέλησε να σχολιάσει, δείχνοντας μάλιστα έντονη δυσφορία.

Τις τελευταίες ώρες ακούγεται μάλιστα ότι τα μηνύματα προς την Αθήνα από τον Ζάεφ λένε ότι ο Ντιμιτροφ δεν εκφράζει την επίσημη θέση της κυβέρνησης και πολλοί θέλουν τον υπουργό Εξωτερικών ένα βήμα πριν την έξοδο.

Η αντικατάσταση του υπουργού Εξωτερικών ωστόσο δεν φαίνεται καθόλου εύκολη υπόθεση για τον Ζάεφ. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως υπάρξουν εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο στα Σκόπια ακόμη και σήμερα ή μέσα στο Σαββατοκύριακο και αυτό ίσως φέρει πιο κοντά το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Α. Τσίπρα.

newsit.gr/

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares