Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

WRC: Ο Νεβίλ πήρε αυτοπεποίθηση από το βάθρο στην Σουηδία

WRC: Ο Νεβίλ πήρε αυτοπεποίθηση από το βάθρο στην Σουηδία

Ο Tιερί Νεβίλ έφτασε στο Ράλλυ Σουηδίας μετά από τις μισές δοκιμές που ήλπιζε να ολοκληρώσει και εξακολουθούσε να αισθάνεται τις συνέπειες της ασθένειας που τον κράτησε μακριά από το αυτοκίνητο δοκιμών Hyundai i20 N Rally1.


Έφυγε από την Umeå με ένα βάθρο και μεγάλη αυτοπεποίθηση για το αυτοκίνητο, καθώς ανυπομονεί για το χαλίκι του Μεξικού τον επόμενο μήνα.

Μετά από μια προβληματική πρώτη ημέρα, όταν ο Βέλγος πάλευε με την υποστροφή και παρακολουθούσε τις βόρειες σκανδιναβικές χιονοστιβάδες να κόβουν κομμάτια από την αεροτομή του Hyundai, έφθασε σε ένα σταθερό Σαββατοκύριακο.

Ο ταχύτερος το Σάββατο και αποσπώντας εκπληκτικά έξι δευτερόλεπτα από το πλησιέστερο μη Hyundai στη δεύτερη δοκιμή της Κυριακής, οι ελπίδες του για τη δεύτερη θέση εξανεμίστηκαν από ένα λάθος στο Wolf Power Stage. Δεν άφησε αυτό να του χαλάσει τον προβληματισμό για το πέμπτο βάθρο σε ράλι χιονιού μέσα σε έξι χρόνια.

“Ήταν ένα καλό Σαββατοκύριακο”, δήλωσε ο 34χρονος Βέλγος. “Την Παρασκευή ήταν λίγο πιο δύσκολο να τρέξουμε κοντά στην πρώτη θέση του αγώνα στο δρόμο, αλλά το αυτοκίνητο ήταν καλό και έδινε καλή αυτοπεποίθηση.

Θα ήθελα να είχα πάρει περισσότερους βαθμούς από την Power Stage και είναι κρίμα που κάναμε ένα μικρό λάθος. Είχαμε ένα σχέδιο, αλλά δεν μπορέσαμε να το υλοποιήσουμε – ήταν σφιχτά. Και τέλος πάντων, ο Κρεγκ [Μπριν] οδήγησε καλά και άξιζε τη δεύτερη θέση. Νομίζω ότι ήταν ένα δυνατό ράλι για όλη την ομάδα.

Ανυπομονώ για το Μεξικό. Πηγαίνουμε εκεί τρίτοι στο δρόμο, με τους κύριους αντιπάλους του πρωταθλήματος ακριβώς μπροστά μας. Θα είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα μάχη”.

Πηγή: fosonline.gr

Shares