Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

WRC: 75 αυτοκίνητα θα τρέξουν στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο

Εβδομήντα πέντε αυτοκίνητα συμμετέχουν σε μια υψηλής ποιότητας entry list για τον εναρκτήριο γύρο του WRC 2023 στο Ράλλυ Μόντε-Κάρλο την επόμενη εβδομάδα (19-22 Ιανουαρίου).


Οι διοργανωτές του πρώτου ράλλυ της σεζόν για το WRC 2023, του Ράλλυ Μόντε-Κάρλο, δημοσίευσαν την entry list την Δευτέρα. Περιλαμβάνει 10 οδηγούς στην κύρια κατηγορία Rally1, καθώς και ένα ισχυρό πεδίο στην κορυφαία κατηγορία υποστήριξης, WRC2.

Ο ιπτάμενος Φινλανδός και κάτοχος του τίτλου, Κάλε Ροβανπέρα θα ελπίζει να ξεκινήσει με την καλύτερη δυνατή εκκίνηση την υπεράσπιση του τίτλου του στο πρωτάθλημα οδηγών στις γαλλικές Άλπεις

Ο νεαρός οδηγεί ένα GR Yaris για την Toyota Gazoo Racing, που είναι η νυν πρωταθλήτρια των κατασκευαστών, μαζί με τον Έλφιν Έβανς και τον Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος διεκδικεί την επόμενη εβδομάδα την ένατη νίκη-ρεκόρ στο Μόντε Κάρλο. Ο Τακαμότο Κατσούτα χρησιμοποιεί επίσης ένα παρόμοιο αυτοκίνητο, αν και δεν θα συγκεντρώσει βαθμούς κατασκευαστών.

Υπάρχουν νέα πρόσωπα στη Hyundai Motorsport, καθώς ο Τιερί Νεβίλ είναι επικεφαλής μιας τριμελούς ομάδας i20 N. Ο Βέλγος πλαισιώνεται από τον Εσαπέκα Λάπι, ο οποίος σημειώνει το ντεμπούτο του για τον Κορεάτη κατασκευαστή, καθώς και τον έμπειρο Ισπανό Ντάνι Σόρντο στο τρίτο αυτοκίνητο.

Ο Κρεγκ Μπριν επέστρεψε στην Hyundai έπειτα από έναν χρόνο στην M-Sport Ford, αλλά ο Ιρλανδός φαίνεται ότι θα ξεκινήσει την σεζόν του τον επόμενο μήνα στους χιονισμένους δρόμους του Ράλλυ Σουηδίας.

Ένας άλλος οδηγός που επιστρέφει σε γνώριμα μέρη είναι ο Ότ Τάνακ, ο οποίος επιστρέφει στην M-Sport Ford – την ομάδα που τον υποστήριξε στην αρχή της καριέρας του. Ο Τάνακ οδηγεί ένα υβριδικό Puma Rally1 μαζί με τον νεαρό συμπαίκτη του Πιέρ-Λουί Λουμπέ, ενώ ο Έλληνας ιδιώτης Ιορδάνης Σερδερίδης είναι ο τελευταίος οδηγός της κορυφαίας κατηγορίας.

Υπάρχουν περισσότερες από 25 συμμετοχές στο WRC2, με την υπερασπίστρια των πρωταθλητών ομάδων Toksport να τρέχει με αρκετά ολοκαίνουργια Skoda Fabia RS Rally2 με οδηγούς όπως οι Όλιβερ Σόλμπεργκ, Μάρκο Μπουλάσια και Νικολάι Γκριάζιν.

Η M-Sport Ford έχει δύο αυτοκίνητα WRC2 με τους Αντριάν Φουρμό και Αντριάν Μανσέρ.

Πηγή: fosonline.gr

Shares