Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Wimbledon, Κύργιος – Τσιτσιπάς 3-1: Κατρακύλησε ο Στέφανος στο Λονδίνο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε μετά από 3.16′ με 3-1 σετ από τον Νικ Κύργιο στον 3ο γύρο του Wimbledon – O Έλληνας τενίστας κέρδισε το 1ο σετ αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Αυστραλό ο οποίος επιστρέφει μετά από 6 χρόνια στους 16 του τουρνουά.

Ο Νικ Κύργιος ήταν ο μεγάλος νικητής του ελληνικού “εμφύλιου” με τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Wimbledon.

Ο Τσιτσιπάς αν και προηγήθηκε στα σετ και έσβησε ματς πόιντ στο 4ο ηττήθηκε μετά από 3.16 με 6-7 (2), 6-4, 6-3, 7-6 (7) από τον Νικ Κύργιο στον 3ο γύρο του Grand Slam.

 

Φούλαρε στο τάι μπρέικ

Ο Νικ Κύργιος αρχίζει το παιχνίδι με μπρέικ πόιντ αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς το έσβησε για να προηγηθεί με 1-0. Στο 3ο γκέιμ άντεξε στην πίεση, δεν επέτρεψε στον Νικ να φτάσει σε μπρέικ, έσβησε 2 μπρέικ πόιντ και πήγε στο 2-1.

Έσβησε και νέο μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ για το 4-3. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 6-5 και ο Κύργιος με άνεση οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μίνι μπρέικ προηγήθηκε με 2-1 αλλά ο Νικ Κύργιος το πήρε πίσω και μείωσε σε 3-2. Νέο μίνι μπρέικ και 4-2 για τον Έλληνα και θα σπάσει και πάλι το αντίπαλο σερβίς για το 5-2!

Έφτασε σε 4πλο σετ πόιντ και έκλεισε στο 7-6 (2) σε 51′. Ο Έλληνας είχε 14 winners έναντι 19 και τα αβίαστα λάθη ήταν 11-11. Δεν έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο 1ο σετ αλλά έσβησε 4 του Κύργιου.

Η απάντηση του Νικ

Στο 2ο σετ ο Κύργιος προηγήθηκε με το σερβίς του με 4-3 και έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο επόμενο γκέιμ. O Στέφανος Τσιτσιπάς το έσβησε και ισοφάρισε σε 4-4.

Ο Έλληνας είχε ευκαιρία για μπρέικ στο 9ο γκέιμ αλλά δεν του το επέτρεψε ο Κύργιος αφού έσβησε το μπρέικ πόιντ με άσο (5-4). Με μπρέικ ο Νικ θα κλείσει το σετ στο 6-4 έχοντας πλέον 1/6 μπρέικ πόιντ!

Μπρέικ και προβάδισμα

Με το σερβίς του στο 3ο σετ έφτασε στο 2-1 ο Κύργιος και έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο 4ο. Το έσβησε και αυτό ο Τσιτσιπάς αλλά ο Αυστραλός είχε και 2ο και έφτασε με μπρέικ στο 3-1.

Το υπερασπίστηκε με το σερβίς του και έφτασε στο 4-1! Πήγε στο 5-2 και με το σερβίς του έκλεισε το σετ στο 6-3.

Το 4ο σετ άρχισε με τριπλό μπρέικ πόιντ του Κύργιου αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε και τα τρία! Με διπλό σφάλμα του Στέφανου ο Νικ έχει και 4ο μπρέικ πόιντ αλλά σβήστηκε και αυτό! Έτσι ο Έλληνας κράτησε το σερβίς του για το 1-0.

Το 2-1 είναι για τον Τσιτσιπά αλλά ο Κύργιος με άνεση ισοφαρίζει σε 2-2. Κρατάει το σερβίς του ο Στέφανος για το 3-2 αλλά ο Νικ έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ!

Τα σβήνει και αυτά ο Τσιτσιπάς και με τον 15ο άσο του έφτασε σε αβαντάζ και έκλεισε το γκέιμ (4-3). Είναι η σειρά του Τσιτσιπά να έχει τριπλό μπρέικ πόιντ αλλά ο Κύργιος το έσβησε! Ισοφαρίζει σε 4-4 και το παιχνίδι διακόπηκε για 10′ προκειμένου να κλείσει η οροφή (λόγω βροχής).

Συνεχίστηκε με τον Στέφανο να κερδίζει το 9ο (5-4) και είχε σετ πόιντ στο 10ο γκέιμ. Το έσβησε ο Νικ και ισοφάρισε σε 5-5. Με 3 σερί άσους ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 6-5 και ο Κύργιος οδήγησε και αυτό το σετ στο τάι μπρέικ.

Αρχίζει με άσο ο Στέφανος αλλά ο Κύργιος έκανε το 2-1 με το σερβίς του. Το 4-3 είναι για τον Κύργιο και με μίνι μπρέικ έφτασε στο 5-4. Πήρε πίσ το μίνι μπρέικ ο Τσιτσιπάς όμως ο Νικ έφτασε στο 6-5!

Ο Έλληνας έσβησε το ματς πόιντ αλλά ο Αυστραλός έσβησε με winner σετ πόιντ (7-7). Έφτασε σε 2ο ματς πόιντ (8-7) και κέρδισε το παιχνίδι.

 

Πρώτο Θέμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares