Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023

Washington Post: Οι ΗΠΑ δεν αναμένουν γρήγορες στρατιωτικές επιτυχίες από την Ουκρανία

Αμερικανοί αξιωματούχοι επέκριναν την Ουκρανία για τον σχεδιασμό της αντεπίθεσης δηλώνοντας ότι δεν αναμένουν μεγάλη στρατιωτική επιτυχία το 2023, αλλά δεν επιδιώκουν διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

«Για την Ουκρανία και όσους την υποστηρίζουν, το καλοκαίρι ήταν απογοητευτικό.
Ωστόσο, οι περισσότεροι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ είναι πεπεισμένοι ότι πρέπει να υποστηρίξουν σταθερά την Ουκρανία.
Κατά τη γνώμη των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν πρέπει να επιτραπεί να φαίνεται ότι έχουν εγκαταλείψει έναν σύμμαχο».
«Η δέσμευση για συνεχή υποστήριξη δεν σημαίνει ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η ουκρανική διοίκηση διεξήγαγε την επίθεση».
Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης εξακολουθούν να υπολογίζουν στο γεγονός ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορέσουν «να διαρρήξουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές έως το τέλος του 2023…
Ωστόσο πιστεύουν ότι «η Ουκρανία πιθανότατα δεν θα δώσει κανένα αποφασιστικό πλήγμα πριν από το τέλος του έτους».
Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, «οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η στρατηγική υπομονή παραμένει το καλύτερο όπλο» εναντίον της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, «οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου προέτρεψαν τους Ουκρανούς συναδέλφους να δώσουν καλύτερη προτεραιότητα και να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους σε σημεία πιθανής επιτυχίας».
«Η Ουκρανία αρχικά επικεντρώθηκε εξίσου σε τρεις κατευθύνσεις και δεν επικεντρώθηκε στον κύριο νότιο τομέα – προς την Αζοφική Θάλασσα μέσω της Zaporizhia.
H Ουκρανία τελικά, μετέφερε ορισμένες μονάδες της από το Bakhmut και από άλλες περιοχές στα ανατολικά, προς την Zaporizhia.

bankingnews

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares