Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Wall Street: Οι επενδυτές «αγοράζουν αισιοδοξία» για συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας…

Ανοδική κίνηση για τον Dow Jones μετά από τρείς συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις…

Ανοδικά κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης σήμερα, Τετάρτη, μετά από δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο ανέφερε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ είναι κοντά στην υπογραφή εμπορικής συμφωνίας.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,75%, στις 27.708,92 μονάδες. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται ανοδικά 0,73% στις 8.582,24 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται 0,78% στις 3.117,07 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, οι δείκτες υποχώρησαν πάνω από 1%, μετά τη δήλωση Τραμπ ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα συμβεί μόνο αν το θέλει ο ίδιος. Πάντως, στη σημερινή συνεδρίαση, μέχρι στιγμής οι δείκτες κατάφεραν να ισοσκελίσουν μεγάλο μέρος των χθεσινών απωλειών.

To πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι Ουάσιγκτον και Πεκίνο είναι κοντά στη συμφωνία όσον αφορά το ποσό των δασμών που θα απομακρυνθούν στην πρώτη φάση του εμπορικού ντιλ, παρά τις αυξημένες εντάσεις στις μεταξύ τους σχέσεις, με αιτία το Χονγκ Κονγκ και τη Σιντσιάνγκ.

Mετά το τέλος της Συνόδου του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι οι εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα προχωρούν «πολύ καλά». Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους, ύστερα από τη σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ κοντά στο Λονδίνο, «Οι συζητήσεις πάνε πολύ καλά και θα δούμε τι θα συμβεί».

Μόλις χθες ο Αμερικανός πρόεδρος τόνιζε ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα θα συμβεί μόνο αν το θέλει ο ίδιος. «Τα πηγαίνω πολύ καλά όσον αφορά στη συμφωνία με την Κίνα, εάν θέλω να την κλείσω», είπε την Τρίτη, από το Λονδίνο, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Δεν νομίζω ότι εναπόκειται στο αν αυτοί θέλουν να την κλείσουν, αλλά στο αν εγώ θέλω να την κάνω. Θα δούμε τι θα γίνει», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο κινείται ανοδικά κατά 3,80% στα 58,23 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,30% στα 1.479,90 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1095 δολάρια ανά ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει κέρδη 5,8 μονάδων βάσης, στο 1,767%.

newmoney.gr

Shares