Δευτέρα , 17 Μαΐου 2021
Τελευταία Νέα

Toυς ‘ξεμπροστιάζει’ ο Βελόπουλος – Βρόμικος Πόλεμος του ΕΣΡ κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

Το σύστημα προσπαθεί να σωπάσει τον Κ.Βελόπουλο και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Να σωπάσει τη μόνη πατριωτική φωνή στο κοινοβούλιο, καθώς λέει αλήθειες που το σύστημα δε θέλει να ακουστούν.

Αλήθειες για τα Εθνικά Θέματα, για την τρόικα εσωτερικού (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ) που ετοιμάζει τις ‘Πρέσπες του Αιγαίου’ κ.ο.κ

Πώς επιχειρεί αυτή τη φορά να το κάνει; Μέσω του ΕΣΡ. Μέσω ενός οργάνου που δρα, μάλλον ως εκτός πραγματικότητας, παρά ως ανεξάρτητη αρχή.

Κατ’ αρχάς τι εστί ΕΣΡ

To E.Σ.Ρ. ιδρύθηκε το 1989 για να αδειοδοτήσει και να εποπτεύσει τη λειτουργία των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών καθώς και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Αποτελεί μια από τις πρώτες ανεξάρτητες αρχές, δηλ. δημόσιους οργανισμούς που, καίτοι εντάσσονται στην εκτελεστική εξουσία, λειτουργούν χωρίς να ελέγχονται από την κυβέρνηση και εποπτεύονται από τη Βουλή, οι δε οι πράξεις τους υπόκεινται σε δικαστικό έλεγχο.

Το Ε.Σ.Ρ. αποτελείται από εννέα μέλη, τα οποία επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία και έχουν προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία.

Ποιες οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ

Ρυθμιστικές:

Διατυπώνει σύμφωνη γνώμη προς τον αρμόδιο υπουργό αφενός μεν για το είδος και τον αριθμό των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και ραδιοφώνου, αφετέρου για την τιμή εκκίνησης των διαδικασιών πλειστηριασμού, εκδίδει τις σχετικές Προκηρύξεις και χορηγεί κάθε είδους άδειες λειτουργίας στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Καταρτίζει Κώδικες Δεοντολογίας Ειδησεογραφικών Εκπομπών, Διαφημίσεων και Ψυχαγωγικών Προγραμμάτων.

Ελεγκτικές:

Ως προς το περιεχόμενο των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών, ελέγχει συστηματικά την τήρηση των κανόνων της δεοντολογία, της πληρότητας του προγράμματος, της πολυφωνίας στην ενημέρωση, της προστασίας των ανηλίκων και του σεβασμού της αξίας του ανθρώπου.

Ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών μέσων, ελέγχει την τήρηση των ισχυόντων στη νομοθεσία περιορισμών και ασυμβιβάστων και δημοσιεύει τα σχετικά στοιχεία ώστε να τηρείται η αρχή της διαφάνειας.

Κυρωτικές:

Σε περιπτώσεις παραβιάσεως της νομοθεσίας επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα ή άλλες διοικητικές κυρώσεις, ενώ σε σοβαρές περιπτώσεις δύναται να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας.

 

Εμείς αναρωτιόμαστε. Είναι ανεξάρτητη αρχή;

 

OXI

Tα 9 μέλη (όπως αναφέραμε πιο πάνω) επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Το πολιτικό προσωπικό επιλέγει την ανεξάρτητη αρχή. Τι είδους ανεξαρτησία είναι αυτή;

Πώς επιλέγονται άνθρωποι οι οποίοι με τις πράξεις τους αποδεικνύουν πως δεν προστατεύουν την πολυφωνία. Σε ποιο πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής έχετε δει εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων του κοινοβουλίου; ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ λίγο ΚΙΝΑΛ και τέλος. Πού είναι το ΚΚΕ, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και το Mera25;

Ποια είναι η ποιότητα των προγραμμάτων; Πόσες φορές έχετε δει τελεοπτικά σκουπίδια σε ώρες αιχμής (prime time), τηλεοπτικά σκουπίδια ντροπή για την Ελλάδα και το επίπεδό μας; Εδώ γιατί δεν εποπτεύει το ΕΣΡ;

Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την αγορά εργασίας, να επιβάλλουν πρόστιμα … στην αγορά εργασίας;

Πρόστιμα δυσβάσταχτα και παράλογα. Πρόστιμα που δεν έχουν σχέση με τη ρεαλιστική δύναμη ενός σταθμού, που αυτομάτως οδηγεί σε κλείσιμο της επιχείρησης και στην ανεργία τους εργαζομένους.

Σκοπός της τιμωρίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι η εξόντωση…

Τελικά το ΕΣΡ ποιο συμφέρον εξυπηρετεί; Το δημόσιο… σίγουρα όχι..

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares