Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Βρέθηκε σήραγγα 1305 μέτρων με ελληνική αρχιτεκτονική στις ανασκαφές για τον τάφο της Κλεοπάτρας!

Οι αρχαιολόγοι εκφράζουν ελπίδες ότι μπορεί να οδηγεί στον τάφο της βασίλισσας!

Την ανάσα τους κρατούν οι αρχαιολόγοι από την Δομινικανή Αυτοκρατορία που βρίσκονται στην Αίγυπτο κάνοντας ανασκαφές για τον τάφο της Κλεοπάτρας. Πρόσφατα έκαναν μια σπουδαία ανακάλυψη: μια σήραγγα λαξευμένη σε βράχο!

Η σήραγγα εντοπίστηκε 13 μέτρα κάτω από το ναό Taposiris Magna της Αιγύπτου ή «Μεγάλο τάφο του Όσιρι» δυτικά της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο. Έχει μήκος 1,305 χιλιόμετρα και ύψος 2 μέτρα. Ο βράχος χαρακτηρίζεται ως «γεωμετρικό θαύμα».

Την ανακάλυψη έκαναν αρχαιολόγοι, μέλη της αποστολής του Πανεπιστημίου του Σαν Ντομίνγκο, της Δομινικανής δημοκρατίας, με επικεφαλής την Δρ. Καθλίν Μαρτίνεζ. Η αρχαιολόγος πιστεύει εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια ότι η Κλεοπάτρα και ο Μάρκος Αντώνιος βρίσκονται μέσα στον ναό και ότι η σήραγγα θα μπορούσε να τους οδηγήσει προς τους τάφους τους. Βέβαια, Η ίδια δήλωσεότι υπάρχει 1% πιθανότητα η βασίλισσα να έχει ταφεί εκεί και αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτή θα είναι «η πιο σημαντική ανακάλυψη του 21ου αιώνα».

Κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, οι αρχαιολόγοι βρήκαν μέρος της σήραγγας να έχει βυθιστεί κάτω από τα νερά της Μεσογείου, ενώ επιστημονικές πηγές δείχνουν ότι τουλάχιστον 23 σεισμοί έπληξαν τις αιγυπτιακές ακτές μεταξύ 320 μ.Χ- 1303 μ.Χ. Παράλληλα έχουν βρεθεί αγγεία, θραύσματα αγγείων και ένα ορθογώνιο μπλοκ από ασβεστόλιθο. Μέσα στον ναό έχουν βρεθεί νομίσματα με εικόνες και τα ονόματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλων αποκεφαλισμένων αγαλμάτων, όπως και αγάλματα με τη θεά Ίσιδα.

newsbreak.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares