Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Βρέθηκε Μασονική βίβλος στα χέρια πολίτη; – Βίντεο που βάζει “φωτιά” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Βάιραλ κάνει ένα αμφιλεγόμενο βίντεο στο διαδίκτυο που προκάλεσε συνονθύλευμα αντιδράσεων, απεικονίζοντας ένα άτομο να ξεφυλλίζει ένα δογματικό βιβλίο παρόμοιο αυτού της Βίβλου. Το μασονικό σύμβολο στο εξώφυλλο, αλλά και πως ξετυλίγεται το βίντεο στη συνέχεια δημιουργούν άλλοτε ερωτηματικά…

Το βίντεο ανέβηκε στο τίκτοκ από έναν χρήστη, ο οποίος φέρεται να παρουσιάζει αυτό που αποκαλεί ως “Μασονική Βίβλο”. Όταν λοιπόν το αφήσει με φόρα στο τραπέζι, το ανοίγει σε κάποια τυχαία σελίδα και ύστερα αρχίζει να το ξεφυλλίζει.

Μόλις όμως βρεθεί στο εσώφυλλο του βιβλίου όπου γράφει “Holy Bible”, αμέσως ξεφυλλίζει ανάποδα και παρουσιάζοντας σελίδες με τεκτονικό περιεχόμενο.

Δείτε την απίστευτη στιγμή όταν ο Έλον Μασκ απολύει σε ζωντανή μετάδοση αριστερή από το Twitter

Μερικοί χρήστες του Τουίτερ αμφισβητούν για την ορθότητα και την αυθεντικότητα του βιβλίου, υποδεικνύοντας ορισμένοι πως οι σελίδες είναι αποκομμένες και το άτομο που απεικονίζεται στο βίντεο έχει προσθέσει περιεχόμενο στην Βίβλο, αλλοιώνοντας το ιερό βιβλίο. Το επιχείρημα φαίνεται να λαμβάνει επιπλέον υποστήριξη απ’ το γεγονός ότι σε κάποιο σημείο οι σελίδες έχουν διαφορετικό χρώμα από αυτές που έχουν κιτρινο-καφέ, αναδεικνύοντας τι είναι παλιό και τι καινούργιο.

Ο χρήστης του τουίτερ που το ανέβασε φέρεται να επιμένει ότι είναι αυθεντικό.

Πλαστό ή αυθεντικό;

 

Shares