Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Βρέθηκε αυτός που οργάνωσε το γλέντι στην Ικαρία: Είναι ιδιώτης που λειτουργεί καφενείο…

Εκπρόσωπος του Συλλόγου του χωριού διαβεβαιώνει ότι η εκδήλωση όπου κυριάρχησε ο συνωστισμός δεν ήταν πανηγύρι – «Στην Ικαρία δεν κυριαρχεί  το «χαλαρά» και η ανευθυνότητα. Εδώ οι κάτοικοι είμαστε πολύ προσεκτικοί»


Ιδιώτης που λειτουργεί καφενείο στην πλατεία της Ακαμάτρας στην Ικαρία φέρεται ότι βρίσκεται πίσω από το γλέντι το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με μέλος του Συλλόγου του χωριού, που ξεκαθαρίζει ότι οι κάτοικοι του νησιού είναι πολύ προσεκτικοί και προσέχουν.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Στέλιος Σταυρινάδης διευκρινίζει ότι προφανώς και κατά την εκδήλωση δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. «Γι αυτό όμως εκείνοι που πρέπει να το επιβλέψουν και να το ελέγξουν είναι οι αρχές και δεν ευθύνονται οι Ακαματριώτες και ο Σύλλογος του χωριού», σημείωσε.

Στην ανάρτησή του, ο κ. Σταυρινάδης ξεκαθαρίζει ότι η εκδήλωση «δεν ήταν πανηγύρι του χωριού ούτε διοργανώθηκε από το Σύλλογο του χωριού».

«Στην Ικαρία δεν κυριαρχεί το «χαλαρά» και η ανευθυνότητα . Στην Ικαρία δεν έχουμε τον “χαβά” μας Εδώ οι κάτοικοι είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αναλογιζόμαστε τους κινδύνους παρακολουθούμε τα νέα δεδομένα και χωρίς να φοβόμαστε χωρίς να τρομοκρατηθούμε χωρίς να χάσουμε την κοινωνικότητα την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για τα κοινά ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!!!. Και για ένα επιπλέον λόγο: το νοσοκομείο μας υποστελεχωμένο και δίχως τον απαιτούμενο εξοπλισμό ξέρουμε πως δεν θα αντέξει την περίθαλψη κρουσμάτων (που όλοι απευχόμαστε)», προσθέτει.

Όπως εξηγεί, ο Σύλλογος του χωριού «έχει από την αρχή του καλοκαιριού ματαιώσει το Πανηγύρι . Επί πρόσθετα την προηγούμενη από το γεγονός μέρα σε ανοιχτό ΔΣ ματαίωσε όλες τις εκδηλώσεις μικρής κλίμακας που είχε προγραμματίσει για τον Αύγουστο και έκανε έκκληση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες του χωριού να αποφύγουν εκδηλώσεις κάθε μορφής που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συνωστισμό και ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

«Δυστυχώς κάποιοι, με επιπόλαιες και απερίσκεπτες ενέργειες, δίνουν την ευκαιρία στα κανάλια και τις εφημερίδες , να βγάζουν για το χωρίο μας και την Ικαρία μια ψεύτικη εικόνα αναντίστοιχη με την πραγματικότητα», καταλήγει στην ανάρτησή του.

ikaria_glenti

Οι διευκρινίσεις του κ. Σταυρινάδη δόθηκαν λίγες ώρες αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας βίντεο με το χθεσινό γλέντι στο χωριό, όπου οι παρευρισκόμενοι δεν τήρησαν τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης, με αποτέλεσμα να επικρατήσει συνωστισμός και να μην τηρούνται οι αποστάσεις.

 

πρωτο θεμα

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares