Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βρέθηκαν κλοπιμαία από κλοπές που είχαν αρχίσει το 2018

Ο 22χρονος Έλληνας δράστης ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς

Μια σειρά από συνδυαστικά στοιχεία που δεν έπαψε ποτέ η διερεύνησή τους, οδήγησε στην εξιχνίαση τριών κλοπών που είχαν γίνει σε περιοχές των Σερρών από το καλοκαίρι του 2018 ως το Μάιο του 2021 και ακόμη κι ο δράστης κόντευε να… ξεχάσει ότι τις είχε διαπράξει!

Οι κλοπές είχαν γίνει από ένα κατάστημα, μια αποθήκη και ένα οικόπεδο από τα οποία, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, είχαν κλαπεί εργαλεία και μπαταρίες συνολικής αξίας 4.650 ευρώ! Ο 22χρονος Έλληνας δράστης ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Εμμανουήλ Παππά, εντοπίστηκε και στην κατοχή του βρέθηκαν τα περισσότερα κλοπιμαία που αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Μάλιστα, ο 22χρονος παραδέχθηκε ότι πούλησε ένα μέρος της λείας του σε έναν 41χρονο Έλληνα κι έτσι σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος αντίστοιχα, η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών. Η έρευνα για τυχόν εμπλοκή του νεαρού και σε άλλες κλοπές συνεχίζεται.

Γυναίκες ξάφρισαν 3.000 ευρώ από ηλικιωμένο
Με διάφορε προφάσεις είχαν πείσει δυο Ελληνίδες έναν ηλικιωμένο να τις βάλει στο σπίτι του σε περιοχή της Πιερίας, το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου 10 Δεκεμβρίου, όπου η μια φρόντισε να τον κρατάει απασχολημένο όσο η άλλη ερευνούσε τα δωμάτια. Τελικά, άρπαξαν το ποσό των 3.000 ευρώ και έγιναν καπνός, αλλά η κλοπή εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίου – Ολύμπου και σε βάρος των δυο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Πηγή: protothema.gr

Shares