Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βρετανία: Το NHS ετοιμάζει εφαρμογή για τον κορωνοϊό -Θα εντοπίζει όσους είναι θετικοί…

Η τεχνολογία έχει ριχτεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού και το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) την χρησιμοποιεί χάρη σε μια εφαρμογή, επιθυμώντας να σταθεί δίπλα στους πολίτες…

Το NHS, λοιπόν, ετοιμάζεται να λανσάρει εφαρμογή που θα προειδοποιεί εάν έρχεστε κοντά με κάποιον που έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό. Η εφαρμογή εντοπισμού θα λειτουργεί με τη μέθοδο opt-in, θα ανιχνεύει άτομα με κορωνοϊό χρησιμοποιώντας σήματα bluetooth μικρής εμβέλειας. Οι υπεύθυνοι, σύμφωνα με την The Sun, σχεδιάζουν να την κυκλοφορήσουν λίγο πριν την άρση του lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επικεφαλής του NHS ελπίζουν ότι η εφαρμογή θα προσελκύσει περισσότερο από το 50% του πληθυσμού, σύμφωνα με την Sky News.

Η Βρετανία, σήμερα, μετρά 381 ακόμη θανάτους από κορωνοϊό, καταγράφοντας νεκρούς ημέρας. Ανάμεσα στους νεκρούς και ένας 19χρονος που δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Το σύνολο των νεκρών από τη νόσο ανέρχεται σε 1.789, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή για τον κορωνοϊό

Όπως σημειώνεται, η εφαρμογή για τον κορωνοϊό θα εντοπίζει τηλέφωνα σε κοντινή απόσταση χρησιμοποιώντας σήματα Bluetooth μικρής εμβέλειας και, στη συνέχεια, θα αποθηκεύει μια καταγραφή των επαφών αυτών στη συσκευή. Στη συνέχεια, αν κάποιος είναι θετικός σε κορωνοϊό, θα μπορέσει να μεταφορτώσει αυτές τις επαφές, οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να ειδοποιηθούν, για να αποφευχθεί ο τυχαίος εντοπισμός ενός ατόμου – μέσω της εφαρμογής.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares