Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βρετανία: Σάλος με την βλάβη ενός πανάκριβου αεροπλανοφόρου αξίας αξίας 3 δισ. λιρών

Το σκάφος μήκους 280 μέτρων και εκτοπίσματος 65.000 τόνων, που τέθηκε σε υπηρεσία το 2019, ακινητοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ανοικτά της νήσου Γουάιτ, στη νότια Αγγλία, λίγο μετά τον απόπλου του – Το αεροπλανοφόρο πρέπει να επιστρέψει στο λιμάνι του Πόρτσμουθ και «πιθανόν» να μπει σε ξηρή δεξαμενή για να επισκευαστεί.

Το βρετανικό αεροπλανοφόρο «HMS Prince of Wales» του Βασιλικού Ναυτικού επέστρεψε στο λιμάνι μετά από βλάβη στα ανοιχτά της Νήσου Γουάιτ (Isle of Wight).

Το… κόσμημα του στέμματος της Βρετανίας αξίας 3 δισεκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ ακινητοποιήθηκε στα ανοιχτά της Νήσου Γουάιτ, επειδή ο δεξιός άξονας της προπέλας παρουσίασε βλάβη.

 

What is wrong with HMS Prince of Wales?
Το πολεμικό πλοίο αναχώρησε από τη ναυτική βάση του Πόρτσμουθ το περασμένο Σάββατο με προορισμό τις ΗΠΑ για διπλωματικές επισκέψεις και ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών πτήσης με τα αεροσκάφη F-35B Lightning.

Ωστόσο το Βασιλικό Ναυτικό ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι το αδελφό πλοίο «HMS Queen Elizabeth», η ναυαρχίδα του στόλου, θα αποπλεύσει την επόμενη εβδομάδα για να αναλάβει τα καθήκοντά του στις ΗΠΑ.

 

HMS Prince of Wales brought back to base after breaking down off Isle of Wight
«Λίγο αφότου το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales, η ναυαρχίδα του ΝΑΤΟ, απέπλευσε το περασμένο Σάββατο, ανακαλύφθηκε ένα μηχανικό σφάλμα στον δεξιό άξονα. Ο απόπλους του πλοίου 65.000 τόνων είχε ήδη καθυστερήσει από την προηγούμενη μέρα λόγω τεχνικού προβλήματος αλλά αποφασίστηκε να αποπλεύσει. Το πλοίο έπλευσε αργά προς τον κόλπο Στόουκς στο Gosport, στο Χαμσάιρ, τη Δευτέρα, ταξιδεύοντας με ρυθμό τεσσάρων κόμβων συνοδευόμενο από ρυμουλκά για το ταξίδι της επιστροφής σε πιο ήρεμα νερά», αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Μετά από επιθεώρηση που έγινε στο αεροπλανοφόρο οι ειδικοί ανέφεραν ότι η βλάβη στον άξονα της προπέλας μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη λίπανσης. «Οποιαδήποτε υπερθέρμανση σε αυτό το σημείο λόγω τριβής θα μπορούσε να έχει καταστρέψει τον μεταλλικό άξονα», πρόσθεσαν πηγές.

 

Πηγή: cnn.gr

Shares