Κυριακή , 14 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Βρετανία: Μεγάλη φωτιά μαίνεται και απειλεί στο ανατολικό Λονδίνο

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται στη Βρετανία και την Ευρώπη, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου να κηρύττει «μείζον περιστατικό» ως απάντηση στο ξέσπασμα δεκάδων εστιών φωτιάς εν μέσω καύσωνα.

Περίπου 100 πυροσβέστες και 15 πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν σε χωριό ανατολικά του Λονδίνου για να κατασβήσουν μεγάλη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πλάνα που ελήφθησαν από ελικόπτερο του Sky News, η φωτιά σαρώνει εκτάσεις βλάστησης και έχει καταστρέψει πολλά σπίτια στο χωριό Γουένινγκτον, περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα για να κατασβήσει πολλές πυρκαγιές μέσα και γύρω από την πόλη.

«Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των κοινοτήτων μας, αλλά η κήρυξη ενός μείζονος περιστατικού μας επιτρέπει να επικεντρώσουμε τους πόρους μας», ανέφερε η υπηρεσία.

Ως μείζον περιστατικό ορίζεται ένα συμβάν ή μια κατάσταση με μια σειρά σοβαρών συνεπειών που απαιτεί την εφαρμογή ειδικών ρυθμίσεων από μία ή περισσότερες υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης.

«Οι πυροσβέστες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ανάγκες των κοινοτήτων μας, αλλά η κήρυξη ενός μείζονος περιστατικού μας επιτρέπει να επικεντρώσουμε τους πόρους μας», ανέφερε η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου. Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ πολλά από αυτά κατασβήνουν τις συνεχώς αυξανόμενες φωτιές, όπως γνωστοποίησε.

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares