Κυριακή , 14 Απριλίου 2024

Βρετανία: Εντάσσεται στο πρόγραμμα παραγωγής των βλημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Aster-30 Block.1

Ο διευθυντής της OCCAR-EA υπέγραψε την Τροποποίηση Νο.10 της σύμβασης με την κοινοπραξία Eurosam

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου ο διευθυντής της OCCAR-EA, εκ μέρους της Μεγάλης Βρετανίας, υπέγραψε την Τροποποίηση Νο.10 της σύμβασης με την κοινοπραξία Eurosam.

Με την Τροποποίηση Νο.10 η Μεγάλη Βρετανία εντάσσεται στο πρόγραμμα παραγωγής, μαζί με τη Γαλλία και την Ιταλία, των βλημάτων αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής Aster-30 Block.1.

Η σύμβαση προβλέπει και πρόγραμμα αναβάθμισης μέσης ζωής των Aster-30 του Βρετανικού Ναυτικού στο επίπεδο Aster-30 Block.1.

Να σημειωθεί ότι τόσο το Γαλλικό Ναυτικό (στις φρεγάτες FREMM και Horizon) όσο και το Ιταλικό Ναυτικό (φρεγάτες FREMM και πλοία PPA) στρέφονται στα νέα Aster-30 Block.1.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2021 η Μεγάλη Βρετανία υπέγραψε σύμβαση ύψους £ 500 εκατομμυρίων με την MBDA UK για την ενσωμάτωση στα πλοία των αντιαεροπορικών βλημάτων CAMM (Sea Ceptor).

Με την ενσωμάτωση των CAMM τα Type-45 θα αποκτήσουν επιπλέον αντιαεροπορικές δυνατότητες ενώ θα αυξηθεί η αναχορηγία βλημάτων από τα 48 στα 72.

Η αύξηση αυτή θα επιτευχθεί μέσω της ενσωμάτωση 24 επιπλέον κελιών, πέραν των 48 SYLVER A50 που υπάρχουν σήμερα. Τα 24 νέα κελιά θα τοποθετηθούν μπροστά από τα 48 υπάρχοντα.

Με το πέρας της αναβάθμισης τα 48 διαθέσιμα SYLVER A50 θα εφοδιαστούν αποκλειστικά με Aster-30, ενώ τα 24 νέα κελιά αποκλειστικά με CAMM.

pronews.gr

Shares